449
Ο Καμμένος την ώρα της τελευταίας ομιλίας του ως αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, υπό το βλέμμα του Τσίπρα | SOOC

Απασφάλισε ο Καμμένος: «Εμαθα στον Τσίπρα τα πουράκια κι αυτός το γύρισε στα Cohiba»

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 21:56
Ο Καμμένος την ώρα της τελευταίας ομιλίας του ως αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, υπό το βλέμμα του Τσίπρα
|SOOC

Απασφάλισε ο Καμμένος: «Εμαθα στον Τσίπρα τα πουράκια κι αυτός το γύρισε στα Cohiba»

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 21:56

Οσοι ανέμεναν την απάντηση του Πάνου Καμμένου στη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ και στα όσα λόγια αντάλλαξαν στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα (ποιήματα αλλά και βαρύτατες αιχμές, εδώ), δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ.

Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος, εκείνος που πριν από λίγα χρόνια αποκαλούσε συντρόφους του τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνα τον χειροκροτούσαν, έσπευσε να δώσει συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» και να καταγγείλει προσωπικά τον κ. Τσίπρα για διάφορα.

«Εγώ του έμαθα τα πουράκια, αλλά τώρα το γύρισε στα Cohiba», ανέφερε δηκτικά για τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ετσι μάθαμε και τι έκαναν τέσσερα χρόνια που συνεργάστηκαν χωρίς πρόβλημα και κάλυψε ο ένας τον άλλον ακόμα και στις πιο σκοτεινές υποθέσεις. Κάπνιζαν με την άνεσή τους πούρα και οδηγούσαν τη χώρα στη μία περιπέτεια μετά την άλλην…

Τώρα όμως, μετά το διαζύγιο και τον κοιβουλευτικό θάνατο των ΑΝΕΛ, άρχισε να μιλάει ο κ. Καμμένος. Ισως και να βολεύει. Να προσπαθήσει να φτιάξει ένα αφήγημα σε κάποιο ακροατήριο και από την άλλη να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να ξαναϋποδυθεί τον αριστερό και να πάρει αποστάσεις από το «καμμένειο άγος».

Αφού λοιπόν ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε ως περίεργες εμμονές τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Μαδούρο εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των Φλαμπουράρη, Κοτζιά και Βούτση, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον κ. Τσίπρα ότι διέλυσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο υπήρξε σχέδιο κατάργησης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. «Απεδείχθη ότι ο Πρωθυπουργός όχι μόνο το γνώριζε, αλλά ουσιαστικά ο ίδιος είχε φροντίσει να απαλλοτριώσει έναν ένα τους βουλευτές των ΑΝΕΛ με προσφορά ανταλλάγματα σε κυβερνητικές θέσεις».

«Μπήκε, δηλαδή, σε ξένο σπίτι με σκοπό να πάρει τα παιδιά.  Και, μάλιστα, ένας άνθρωπος που είχε το ελευθέρας να μπαίνει στο σπίτι…» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε δε πως το Μαξίμου «καθοδηγεί στοχευμένες επιθέσεις από φιλικά ΜΜΕ εναντίον πολιτικών αντιπάλων και του ίδιου προσωπικά».

Κατά τα άλλα, αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία επισήμανε πως «μετά τα συχαρίκια που πήρε από την Μέρκελ, ο Τσίπρας έσπευσε να υποκλιθεί και στον Ερντογάν» και μίλησε για τη συμπεριφορά του Πρωθυπουργού και τον αρνητικό ρόλο στελεχών του Μαξίμου και κορυφαίων υπουργών στην πολιτική σκηνή.

Για τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση ανέφερε ότι «έχει αποδείξει πως είναι ο χειρότερος Πρόεδρος που έχει περάσει ποτέ».

Για τον κ. Κοτζιά επανέλαβε τις καταγγελίες πως «άνοιξε στον Σόρος την πόρτα του υπουργείου Εξωτερικών», ενώ για τον κ. Φλαμπουράρη, σημείωσε ότι πρόκειται για τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού που επηρεάζουν τον κ. Τσίπρα σε προσωπικό επίπεδο.

Στο ζήτημα των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Μαδούρο ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε παράλογο και περίεργο το γεγονός να επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Μαδούρο, την ίδια στιγμή που δεν αντιδρά όταν ο Ερντογάν χαρακτηρίζει τους αγωνιστές του PKK τρομοκράτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...