240
Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη | Twitter

Τι απαντά η Τουλουπάκη στις μομφές για τον χειρισμό της δικογραφίας Novartis

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 18:23
Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη
|Twitter

Τι απαντά η Τουλουπάκη στις μομφές για τον χειρισμό της δικογραφίας Novartis

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 18:23

«Τηρήσαμε πιστά το γράμμα του νόμου», υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους για την υπόθεση Novartis, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης. Mε κοινή τους δήλωση οι εισαγγελικοί λειτουργοί απαντούν στην κριτική που δέχθηκαν αναφορικά με τον χειρισμό της δικογραφίας -και ειδικότερα για την χορήγηση καθεστώτος προστασίας στους μάρτυρες- καθώς επίσης στις κατηγορίες περί προπαρασκευαστικών συσκέψεών τους με κυβερνητικά στελέχη.

«Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση Novartis. Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση», διαβεβαιώνουν, ενώ διευκρινίζεται ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη Novartis είναι «παράλληλη και όχι κοινή» σε σχέση με έρευνες που διενεργούνται από άλλα κράτη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Τουλουπάκη διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς την παραιτηθείσα Ελένη Ράικου, αλλαγή που επέφερε την αντικατάσταση και όλων των επίκουρων εισαγγελέων (πλην ενός) στην Εισαγγελία.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χρήστος Ντζούρας ήταν και είναι ο πιο στενός συνεργάτης της Ελένης Τουλουπάκη. Μέχρι τη μετακίνησή του στην Εισαγγελία Διαφθοράς υπηρετούσε στο Ανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών (με επικεφαλής και τότε την Ελένη Τουλουπάκη) και τελευταία στο γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Ο Στέλιος Μανώλης έχει διατελέσει κατά το παρελθόν επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας επί θητείας Γρηγόρη Πεπόνη, με πλούσια προϋπηρεσία σε εξειδικευμένες οικονομικές υποθέσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...