327
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας | INTIMEnews

Απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Η χώρα είχε καταντήσει κομπάρσος επί 4,5 χρόνια – πληρώνουμε τα σπασμένα σας

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 11:55
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας
|INTIMEnews

Απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Η χώρα είχε καταντήσει κομπάρσος επί 4,5 χρόνια – πληρώνουμε τα σπασμένα σας

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 11:55

Αμεση  ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, στην κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας για την αναιμική -όπως καταλογίζει- στάση της χώρας έναντι των εξελίξεων με την ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων και το «όχι» της ΕΕ στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας.

«Η Ελλάδα μαζεύει τα σπασμένα της εξωτερικής πολιτικής του κ. Τσίπρα και του θιάσου Κοτζιά – Καμμένου. Οι πολίτες ξέρουν ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα επί 4,5 χρόνια κομπάρσο στην Ευρώπη», τόνισε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την παρατήρηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η χώρα μας επιστρέφει σε ρόλο κομπάρσου στην περιοχή των Βαλκανίων, παρακολουθώντας απλά τις πρωτοβουλίες τρίτων.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κινήθηκε πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και για να αποκαταστήσει τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή μας, αλλά και την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη», αντέτεινε ο κ. Πέτσας για να συμπληρώσει για την εξωτερική πολιτικής της κυβέρνησης:

«Όπως προκύπτει από τα επιτεύγματα των πρώτων εκατό ημερών στα εξωτερικά θέματα, από τη συμπεριφορά των εταίρων μας κι από τα δημοσιεύματα στα ξένα Μ.Μ.Ε., η Ελλάδα ξαναγίνεται πρωταγωνίστρια. Όλα τα άλλα είναι ψέματα, φαντασιώσεις και προφάσεις εν αμαρτίαις».

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα με την οποία καταλόγιζε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη παντελή απουσία από τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ανάμεσα σε άλλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «αποδέχθηκε πειθήνια τη μοιραία σύνδεση της ενταξιακής πορείας της γειτονικής μας χώρας με αυτήν της Αλβανίας, χωρίς μάλιστα να απαιτήσει μεταρρυθμίσεις για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας», παρακολουθώντας σιωπηλός τη Δανία και την Ολλανδία να διαπραγματεύονται το μέλλον των Βαλκανίων. Και τώρα, προσθέτει, αμήχανα παρακολουθεί την Ιταλία, να προτείνει επανεκκίνηση του ενταξιακού διαλόγου τον Νοέμβριο.

Κάνοντας λόγο για εξωτερική πολιτική υπό τον φόβο εσωκομματικών συσχετισμών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει με τη διαπίστωση ότι η Ελλάδα -με τη στάση αυτή της κυβέρνησης- «ξαναγυρνάει δυστυχώς σε ρόλο κομπάρσου στη περιοχή των Βαλκανίων».

Τη στιγμή που η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες της τραγικής της απόφασης να μην δώσει πράσινο φως για την…

Geplaatst door Alexis Tsipras op Zondag 20 oktober 2019