598
| INTIMEnews

Απάντηση Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε απέναντι στη Χρυσή Αυγή – δεν μετράμε αποστάσεις με υποδεκάμετρο

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2021, 14:16
|INTIMEnews

Απάντηση Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε απέναντι στη Χρυσή Αυγή – δεν μετράμε αποστάσεις με υποδεκάμετρο

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2021, 14:16

Η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει, λόγω και έργω, ότι είναι απέναντι σε φασιστικές νοοτροπίες όπως αυτή της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί θεωρίας των δύο άκρων για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των επεισοδίων στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης.

Ολα αυτά, παρατήρησε ο κ. Οικονόμου, συνιστούν εγκληματική πράξη συμμοριών και πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως ορίζει η συντεταγμένη Πολιτεία και το Κράτος Δικαίου. Το θράσος των συμμοριών δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να υπερισχύσει των νόμων της δημοκρατίας. Δείχνουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε φασιστική συμπεριφορά, είτε φορά κουκούλες είτε έχει ξυρισμένα κεφάλια, υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Και απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στα «πυρά» του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε επικίνδυνο «η έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων να οδηγεί κόμματα της αντιπολίτευσης στο να καλλιεργούν περίεργους συνειρμούς στην ελληνική κοινωνία που μπορεί να δηλητηριάζουν το μυαλό κάποιων ανθρώπων».

Ο,τι πετύχαμε ως Πολιτεία και ως Δημοκρατία στέλνοντας στο πολιτικό περιθώριο μορφώματα φασιστικά, πρέπει να το διαφυλάξουμε, προέτρεψε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας στο σημείο αυτό ότι «ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει στις εκλογές –πέρα από ό,τι έπραξε η Δικαιοσύνη– ήταν η πολιτική απομόνωση του μορφώματος της Χρυσής Αυγής».

«Οι εγκληματικές συμπεριφορές είναι εγκληματικές συμπεριφορές. Και οι συμμορίες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές, ακόμα και αν ορισμένοι επιχειρούν να τους δώσουν πολιτική διάσταση. Πολύ ξεκάθαρα, δεν έχουμε καμία δυσκολία να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους», σχολίασε για τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Και δεν μετράμε αποστάσεις με υποδεκάμετρο», παρατήρησε χαρακτηριστικά για τα περί θεωρίας των δύο άκρων. «Δεν είναι θέμα αποστάσεων, είναι θέμα αντίληψης και νοοτροπίας και η δική μας αντίληψη είναι αυτή που σας περιέγραψα», κατέληξε στην απάντησή του ο Γιάννης Οικονόμου.

Από την πρώτη στιγμή, όταν υπήρξαν οι ταραχές στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, η Αστυνομία κινήθηκε με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και σύνεση, με δεδομένο ότι είχε να κάνει με σχολείο εν λειτουργία και μαθητές, εντός των ορίων του σχολείου, δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τα έκτροπα στη Σταυρούπολη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

«Ηταν φανερό ότι ακροδεξιοί πυρήνες είχαν δραστηριοποιηθεί εντός των σχολείων, “εργαλειοποιώντας” μαθητές που πρωταγωνίστησαν σε εξτρεμισμούς, ναζιστικούς χαιρετισμούς, ταραχές. Ολόκληρη τη χθεσινή ημέρα, αλλά και τις βραδινές ώρες, συνεχίστηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης οι προσαγωγές, οι συλλήψεις ακόμη και έρευνες σε σπίτια. Σήμερα, η σχολική λειτουργία στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης είναι χωρίς προβλήματα, αλλά με αστυνομική παρουσία», τόνισε και επεσήμανε ότι από τις συλλήψεις, αλλά και τις προσαγωγές, φάνηκε ότι οι πρωταγωνιστές των ταραχών στους σχολικούς χώρους ήταν μαθητές αυτών ή των διπλανών σχολείων.

«Χρειάζεται προσοχή και πρόληψη ώστε το “αυγό του φιδιού” να μην επωάζεται στις ευαίσθητες τάξεις των μαθητών. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στις φυλακές καταδικασμένη ως εγκληματική οργάνωση», υπογράμμισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναφερόμενος στην αποστολή της Πολιτείας, αλλά και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, συμπλήρωσε:

«Αποστολή τους είναι να μην επιτρέψουν το ναζιστικό μόρφωμα και οι θεωρίες του να βρίσκουν κρησφύγετα στις σχολικές αίθουσες και στις ευαίσθητες και παρορμητικές εφηβικές ηλικίες».

Οσο για τον ρόλο –και τα αντανακλαστικά– των εισαγγελικών αρχών και της Αστυνομίας σε περιστατικά όπως αυτό της Σταυρούπολης, ο Λευτέρης Οικονόμου σημείωσε ότι ο εισαγγελέας και οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να επεμβαίνουν και να λύνουν ζητήματα διατάραξης της τάξης και αποκατάστασης της ασφάλειας, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτή η παρέμβαση δεν αποτελεί λύση για την ύπαρξη του ζητήματος που ανεδείχθη στη Σταυρούπολη το προηγούμενο 24ωρο.

Νάσος Ηλιόπουλος: Ισες αποστάσεις

«Τα “ναι μεν αλλά” για τους νεοναζί στην Σταυρούπολη και οι “ίσες αποστάσεις”, είναι ακριβώς η συνταγή που επέτρεψε στην Χρυσή Αυγή να φτάσει μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου σε όσα είπε για το θέμα της Σταυρούπολης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...