242
Ο Ισίδωρος Ντογιάκος (αριστερά στη φωτογραφία) δεν άφησε αναπάντητες τις απαξιωτικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ για τον ζήλο των ελλήνων εισαγγελέων |

Aπάντηση Ντογιάκου σε Τζαβάρα: Οι εισαγγελείς δεν κλώθουν – διερευνούν

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2022, 14:41
Ο Ισίδωρος Ντογιάκος (αριστερά στη φωτογραφία) δεν άφησε αναπάντητες τις απαξιωτικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ για τον ζήλο των ελλήνων εισαγγελέων
|

Aπάντηση Ντογιάκου σε Τζαβάρα: Οι εισαγγελείς δεν κλώθουν – διερευνούν

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2022, 14:41

Την έντονη αντίδραση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσαν οι επικριτικές δηλώσεις του  βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τζαβάρα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» την Πέμπτη, για τα αντανακλαστικά και την αποτελεσματικότητα των εισαγγελέων της χώρας.

Οι εισαγγελείς δεν κάθονται και κλώθουν (όπως δηκτικά ανέφερε στη συνέντευξή του –εδώ– ο κ. Τζαβάρας, αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών), αλλά διερευνούν σε βάθος προς πάσα κατεύθυνση, απάντησε ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς άστοχες και άδικες, ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες και, με βεβαιότητα, στο τέλος της έρευνας θα απαξιωθούν εκείνοι που τις έκαναν», καταλήγει ο κ. Ντογιάκος στη σχετική ανακοίνωσή του που αναλυτικά έχει ως εξής:

 «Με αφορμή τις άκρως απαξιωτικές δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό ‘Στο Κόκκινο’, στις 24-11-2022, του βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας κ. Τζαβάρα μεταξύ των οποίων και εκείνη ότι ‘Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, καλό θα είναι να βγουν στη δράση και αυτή έχει μόνο μία κατεύθυνση’, υπενθυμίζεται ότι, επί μακρό χρονικό διάστημα και εν μέσω εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών, οι εισαγγελικές Αρχές της Αθήνας δεν ”κλώθουν”, αλλά διερευνούν σε βάθος, προς πάσα κατεύθυνση, με όλα τα εχέγγυα της αμεροληψίας, κυρίως, όμως, με απόλυτη μυστικότητα, τις ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις, που το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολούν την κοινή γνώμη, αλλά και γενικά κάθε υπόθεση.

Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς άστοχες και άδικες, ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες και, με βεβαιότητα, στο τέλος της έρευνας θα απαξιωθούν εκείνοι που τις έκαναν».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News