335
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής | INTIMEnews

Απάντηση Καραμανλή σε Τσίπρα για την Πατρών-Πύργου: «Μιλάει αυτός που χάρισε €500 εκατ. στους εργολάβους»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 18:16
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής
|INTIMEnews

Απάντηση Καραμανλή σε Τσίπρα για την Πατρών-Πύργου: «Μιλάει αυτός που χάρισε €500 εκατ. στους εργολάβους»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 18:16

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή όσα είπε κατά την περιοδεία του στην Ηλεία για το έργο του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος, εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Μιλώντας για την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  εξέφρασε την ανησυχία του ότι «το έργο θα πάει στις καλένδες» εξαιτίας των συνεχιζόμενων καθυστερήσεων.

«Ο δρόμος αυτός δεν αντιστοιχεί σε ένα οδικό δίκτυο όπως θα έπρεπε να είναι το 2020», είπε κατά την επίσκεψή του στην πόλη των πόλη των Λεχαινών, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, τονίζοντας πως «θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2013».

«Σε αυτήν την χώρα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας,  «είμαστε θύματα μιας λογικής εκδικητικότητας απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις από τις οποίες παραλαμβάνουμε την διακυβέρνηση. Εμείς δεν το κάναμε αυτό, αλλά βλέπω ότι η σημερινή κυβέρνηση, ιδιαίτερα στα θέματα υποδομών ακολουθεί μια λογική εκδικητική και πολιτικής αντιδικίας χωρίς λόγο, για έργα που είχαν δρομολογηθεί, που είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και θα ολοκληρώνονταν».

Αμεση ήταν απάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, που έκανε λόγο για πολιτικό έγκλημα της προηγούμενης κυβέρνησης με την κατάτμηση του έργου.

«Ο κ. Τσίπρας», παρατήρησε χαρακτηριστικά,  «ήταν ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που χάρισε 500 εκατομμύρια πανωπροίκια στους εργολάβους, συνεπώς θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός πριν μιλήσει για “λογικές νταβατζήδων”. Ιδίως μάλιστα όταν αναφέρεται στο πολύπαθο έργο Πάτρα-Πύργος, το οποίο η δική του κυβέρνηση παρέλαβε έτοιμο να υλοποιηθεί και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά σκανδαλωδώς το έσπασαν στα 8 ικανοποιώντας τον εκλεκτό τους εργολάβο, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες».

«Αν δεν είχαν κάνει αυτό το πολιτικό έγκλημα, σήμερα ο δρόμος θα ήταν έτοιμος», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής για να προσθέσει:

«Η κυβέρνηση μας, με συνέπεια και σοβαρότητα, λύνει σύνθετα προβλήματα που κληρονόμησε. Λέμε την αλήθεια στους πολίτες.

Και εξασφαλίζουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου θα γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό, έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση και για την επόμενη περίοδο, αν χρειαστεί.

Το ελληνικό Δημόσιο δεν θα ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω για την υλοποίηση του έργου από το ποσό που έχει ήδη καθοριστεί με τις υπάρχουσες εργολαβίες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...