389
Ο Χρήστος Κατσώτης στις δηλωσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου την Τρίτη | INTIMEnews

Απάντηση Γκελεστάθη στον Κατσώτη του ΚΚΕ για το αν «δικαιολογούνται οι πέντε πυροβολισμοί» της ανθυπαστυνόμου

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 10:46
Ο Χρήστος Κατσώτης στις δηλωσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου την Τρίτη
|INTIMEnews

Απάντηση Γκελεστάθη στον Κατσώτη του ΚΚΕ για το αν «δικαιολογούνται οι πέντε πυροβολισμοί» της ανθυπαστυνόμου

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 10:46

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, την Τρίτη έξω από τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη, για το κατά πόσο δικαιολογούνται –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– οι πέντε πυροβολισμοί κατά του 30χρονου σεσημασμένου κακοποιού που επιτέθηκε στην 35χρονη ανθυπαστυνόμο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Ασφάλειας Αθηνών στο κτίριο των εστιών στου Ζωγράφου με τη συνδρομή των ΟΠΚΕ.

Αφού διαμαρτυρήθηκε για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε δωμάτια των εστιών κατά τις έρευνες των αστυνομικών για κακοποιά στοιχεία (σ.σ. σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ολόκληρος ο τέταρτος όροφος είχε μετατραπεί σε καταφύγιο αλβανών κακοποιών και άλλων παραβατικών), ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος διερωτήθηκε πώς βρέθηκε η ανθυπαστυνόμος μόνη της, αντιμέτωπη με τον σεσημασμένο 30χρονο Αλβανό, θέτοντας ζήτημα επιχειρησιακού σχεδιασμού από τους επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης.

Και κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Κατσώτης άφησε αιχμές για υπερβολική αντίδραση της ανθυπαστυνόμου, λέγοντας:

«Αφού είχαν απέναντι έναν τέτοιο κακοποιό, θα έπρεπε να ήταν άλλο το σχέδιο και όχι να έχουν μία αστυνομικό μόνο. Αρα, λοιπόν, και αυτός, όταν σύμφωνα με πληροφορίες είχε ένα κατσαβίδι, όπως λέτε, οι πέντε πυροβολισμοί δικαιολογούνται;».

Στον βουλευτή του ΚΚΕ, απάντησε η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννα Γκελεστάθη, με ανάρτησή της στο Twitter:

«Ο Χρήστος Κατσώτης του ΚΚΕ διερωτάται αν δικαιολογούνται πέντε πυροβολισμοί αφ’ ης στιγμής ο κακοποιός επιτέθηκε στην ανθυπαστυνόμο με κατσαβίδι. Προτείνω να αποσύρουμε την ανθυπαστυνόμο, να στείλει την κόρη του στη θέση της και μετά να δώσει μόνος του απάντηση στην ερώτησή του», ήταν το αιχμηρό σχόλιο της κυρίας Γκελεστάθη.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, πάντως, προέβη και σε τηλεφωνική παρέμβαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαιτώντας «εδώ και τώρα» να επιδιορθωθούν όλες οι ζημιές που αδιακρίτως –όπως καταγγέλλει– προκάλεσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στα δωμάτια όπου διαμένουν οικότροφοι φοιτητές, καθώς και να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των φοιτητών στην Εξεταστική, καθώς όπως λέει, λόγω της επιχείρησης, πολλοί δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν την Πολυτεχνειούπολη.

Ερώτημα για την ιδιότυπη αυτή συμβίωση με τον σεσημασμένο Αλβανό και τους συνεργούς του στο κτίριο των φοιτητικών εστιών δεν απηύθυνε ο κ. Κατσώτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...