553
Η Ιβάνκα Τραμπ μαζί με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ: σε πολύ σικ καρτιέ της Ουάσινγκτον αυτοί έγιναν πρωταγωνιστές σκανδάλου που αφορά καμπινέδες | EPA/JIM LO SCALZO

Απαγορεύεται το ουρείν στην οικία των Ιβάνκα και Τζάρεντ!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 19:34
Η Ιβάνκα Τραμπ μαζί με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ: σε πολύ σικ καρτιέ της Ουάσινγκτον αυτοί έγιναν πρωταγωνιστές σκανδάλου που αφορά καμπινέδες
|EPA/JIM LO SCALZO

Απαγορεύεται το ουρείν στην οικία των Ιβάνκα και Τζάρεντ!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 19:34

Η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, για να αποδώσουν στις υποχρεώσεις που ανέλαβαν ως σύμβουλοι του «απερχομένου», η μία απέναντι στον μπαμπά και ο άλλος απέναντι στον πεθερό, έπρεπε να μείνουν στην Ουάσινγκτον, να είναι δηλαδή κοντά στον Λευκό Οίκο. Και στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ το καρτιέ πολυτελείας τής ελίτ λέγεται Καλοράμα. Εκεί βρίσκεται και ένα μέγαρο που ανήκει στον Τζεφ Μπέζος, τον ιδρυτή της εταιρείας Amazon αλλά και ιδιοκτήτη της εφημερίδας The Washington Post, η οποία φιλοξενεί και ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ, όπως θα δείτε παρακάτω.

Στη γειτονιά αυτή ζουν πολιτικοί και ανώτατοι υπάλληλοι της αμερικανικής διοίκησης, έτσι είναι μεγάλο και το πλήθος των ειδικών αστυνομικών, των πρακτόρων των διαφόρων μυστικών υπηρεσιών, των σωματοφυλάκων και των λοιπών συνοδών ασφαλείας το οποίο παρεπιδημεί εκεί. Ολοι αυτοί οι επαγγελματίες, δουλεύοντας για άλλους επισήμους, ποτέ δεν είχαν πρόβλημα όταν έπρεπε να ικανοποιήσουν τη φυσική ανάγκη τους. Με την Ιβάνκα και με τον Τζάρεντ όμως είχαν.

Αν και το σπίτι των παιδιών του Ντόναλντ Τραμπ διαθέτει έξι καμπινέδες, δεν επετράπη ποτέ στους πράκτορες να επισκεφθούν έστω και έναν από αυτούς. Δεν πρόκειται για κάποια άσκηση αντοχής, αλλά για πραγματικό βασανιστήριο που διήρκεσε αρκετόν καιρό. Πότε οι άνθρωποι έτρεχαν στο σπίτι του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, πότε στην κατοικία του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, πότε χρησιμοποιούσαν ένα καθοίκι. (Φυσικά, παραμένει δύσοσμο μυστικό των μυστικών υπηρεσιών το μέρος όπου το άδειαζαν.)

Αφού είδαν και απόειδαν οι πράκτορες, τελικά είπαν να νοικιάσουν ένα ημιυπόγειο δωμάτιο (τύπου «στούντιο») με λουτροκαμπινέ, δίπλα στην πολυτελή κατοικία των Τραμπ-Κούσνερ, ώστε να κάνουν αξιοπρεπώς και πολιτισμένα «τη δουλειά τους». Η ενοικίαση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2017, με μηνιαίο μίσθωμα 3.000 δολαρίων. Τα λεφτά (περισσότερα από 100.000 δολάρια μέχρι τώρα) τα πλήρωσαν και εξακολουθούν να τα πληρώνουν οι αμερικανοί φορολογούμενοι μέσω της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην οποία χρεώθηκε η καταβολή του ενοικίου για τον χώρο-αποχωρητήριο.

Η Washington Post γράφει ότι ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι απαγορεύτηκε το ουρείν στο σπίτι της Ιβάνκα και του Τζάρεντ, ωστόσο το άτυπο περιβάλλον των πρακτόρων επιμένει ότι η απαγόρευση και επεβλήθη και ισχύει ακόμη. Επισήμως, πάντως, οι μυστικές υπηρεσίες δηλώνουν ότι ποτέ δεν ζητούν άδεια χρήσης καμπινέδων από όσους φυλάγουν, ιδίως όταν τα μπάνια και τα WC βρίσκονται στον ιδιωτικό χώρο τους.

Η τόσο παράξενη αυτή οδύσσεια των πρακτόρων προκάλεσε σούσουρο στην πλούσια Καλοράμα, όπου δεν υπάρχουν και πολλοί υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ – ποτέ δεν υπήρχαν. Σήμερα αρκετοί είναι μάλιστα αυτοί που αποδοκιμάζουν ανοιχτά την προεδρία Τραμπ, ενώ εκφράζουν και την απογοήτευσή τους που έχουν γείτονες σαν το ζεύγος της Ιβάνκα και του Τζάρεντ.

Οι ίδιοι οι Τραμπ – Κούσνερ δεν έχουν ανακοινώσει τι σκοπεύουν να κάνουν, αν θα μετακομίσουν αμέσως στη Φλόριντα όπου αγόρασαν ένα πανάκριβο κτήμα ή αν θα παραμείνουν στην Καλοράμα μετά την αποχώρηση του προέδρου Τραμπ την επόμενη εβδομάδα. Κάποιοι από τους γείτονές τους προσπαθούν να φανούν φιλικοί, άλλοι όμως δηλώνουν ευθαρσώς ότι ανυπομονούν για τη μετακόμιση: «Θα είμαι πολύ χαρούμενος την ώρα που θα τους δω να φεύγουν για πάντα» είπε στην Post κάποιος κύριος Ρόμπινσον, δικηγόρος. «Θέλω πίσω την ωραία και ήσυχη γειτονιά μου» συμπλήρωσε.

Την περασμένη Τρίτη δεν υπήρχε κίνηση στο σπίτι με τα γκρίζα παραθυρόφυλλα και τα άσπρα τούβλα στην τοιχοποιία του. Μόνο κάποια μαύρα SUV ήταν παρκαρισμένα μπροστά από την είσοδό του, ενώ εθεάθη και ένας σωματοφύλακας να μπαίνει στο νοικιασμένο «στούντιο», δίπλα, και μετά από λίγο να βγαίνει από αυτό ανακουφισμένος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...