266
Το VPN είναι μία εφαρμογή - «μάσκα», πίσω από την οποία κρύβονται όλα τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και οι Ινδοί τη χρησιμοποιούν για να βλέπουν πορνό | Shutterstock

Απαγορεύτηκε το διαδικτυακό πορνό αλλά οι Ινδοί ήξεραν και άλλον δρόμο

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 22:19
Το VPN είναι μία εφαρμογή - «μάσκα», πίσω από την οποία κρύβονται όλα τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και οι Ινδοί τη χρησιμοποιούν για να βλέπουν πορνό
|Shutterstock

Απαγορεύτηκε το διαδικτυακό πορνό αλλά οι Ινδοί ήξεραν και άλλον δρόμο

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 22:19

Οκτώβριος 2018. Η Ινδία αποκλείει την πρόσβαση από τη χώρα σε εκατοντάδες sites πορνό. Ωστόσο, οι Ινδοί που είναι εξαιρετικά εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, βρίσκουν άμεσα την λύση. Κατεβάζουν με μανία στα κινητά τους εφαρμογές Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου (VPN) και έτσι μπορούν και πάλι να παρακολουθήσουν ό,τι θέλουν ανεμπόδιστα.

Τι κάνει το VPN; Οταν ένας δικτυακός τόπος μπλοκάρει κεντρικά μία ολόκληρη χώρα, το VPN αποτελεί το «κλειδί» για να μπορέσει ο χρήστης να δει το απαγορευμένο περιεχόμενο.

Στην Ινδία συγκεκριμένα, όπου τα πορνογραφικά site απαγόρευσαν την είσοδο των κατοίκων της με εντολή της κυβέρνησης, το VPN αποτέλεσε μία εφαρμογή – «μάσκα», με την οποία καλύπτεται η προέλευση της σύνδεσης και έτσι δεν μπορεί να αναγνωρίσει το site από ποια χώρα γίνεται η πρόσβαση.

Το ίδιο συμβαίνει, για παράδειγμα, και με sites από τις ΗΠΑ, που δεν μπορούμε να δούμε στην Ευρώπη, ή βλέπουμε υποχρεωτικά την ευρωπαϊκή έκδοση και όχι την αμερικανική. Αν κάποιος εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή VPN, τότε μπορεί να δει όποια έκδοση θέλει.

Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα από το App Store και το Google Play, τα VPN στην Ινδία μέσα σε ένα χρόνο, αυτόν την απαγόρευσης του πορνό, αυξήθηκαν 405% και έφτασαν τα 57 εκατομμύρια!

Η απαγόρευση του διαδικτυακού πορνογραφικού υλικού εφαρμόστηκε μετά από δικαστική εντολή και αφορούσε τον αποκλεισμό 827 σχετικών δικτυακών τόπων. Ο λόγος είναι ότι η πορνογραφία ωθεί τους άνδρες σε κακοποίηση και βιασμό γυναικών και η λύση του προβλήματος ήταν η απαγόρευσή του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Quartz, μόνο οι μισοί χρήστες πορνογραφικού περιεχομένου εγκατέστησαν εφαρμογές VPN. Οι υπόλοιποι απλώς βρήκαν λύση σε άλλα websites που δεν είχαν αποκλειστεί από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...