190
Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ | Keivan/Getty Images

Απαγορεύτηκε η διδασκαλία των Αγγλικών στο Ιράν

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2018, 16:57
Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ
|Keivan/Getty Images

Απαγορεύτηκε η διδασκαλία των Αγγλικών στο Ιράν

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2018, 16:57

Τη διδασκαλία των Αγγλικών στα δημοτικά σχολεία απαγόρευσε το Ιράν, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της χώρας. Την απόφαση είχε σπεύσει να ανακοινώσει ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, δηλώνοντας ότι η εκμάθηση της συγκεκριμένης γλώσσας από μικρή ηλικία ανοίγει τον δρόμο σε δυτική «πολιτισμική εισβολή».

Ο Μεχντί Ναβίντ-Αντχάμ, επικεφαλής του κρατικού Συμβουλίου Ανώτερης Εκπαίδευσης, δήλωσε αργά χτες το βράδυ της Κυριακής στην κρατική τηλεόραση: «Η διδασκαλία των Αγγλικών, που εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα μαθημάτων σε κυβερνητικά και μη κυβερνητικά δημοτικά σχολεία, είναι αντίθετη με τους νόμους και τους κανονισμούς».

Η διδασκαλία των Αγγλικών συνήθως ξεκινά στα γυμνάσια του Ιράν και συγκεκριμένα σε παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών αλλά κάποια δημοτικά έχουν εντάξει τα Αγγλικά στο πρόγραμμά τους και σε μαθητές μικρότερης ηλικίας. Επίσης κάποιοι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα Αγγλικών σε ιδιωτικά φροντιστήρια τα απογεύματα ενώ οι πιο πλούσιες οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους σε αγγλικά σχολεία.

Η απόφαση αναμενόταν να υλοποιηθεί από η Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι αυτόν τον καιρό το Ιράν συγκλονίζεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, για τις οποίες η σιιτική ισλαμιστική  κυβέρνηση κατηγορεί και τη Δύση, ενώ οι λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ Ιρανών αξιωματούχων και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δίνουν και παίρνουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...