205
| George Vitsaras / SOOC

Απαγόρευση συναθροίσεων για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2020, 11:09
|George Vitsaras / SOOC

Απαγόρευση συναθροίσεων για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2020, 11:09

Στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού, η αστυνομία αποφάσισε την απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων για αύριο, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η απαγόρευση ισχύει από τις 05:00 το πρωί και διαρκεί ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα.

Για τους παραβάτες και υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις, σύμφωνα με την αστυνομία:

– διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

– διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Κλειστοί σταθμοί μετρό

Επειτα από υπόδειξη της αστυνομίας, από τις 08:00 της Κυριακής και μέχρι νεοτέρας, θα είναι κλειστοί οι σταθμοί Βικτώρια, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Μοναστηράκι των Γραμμών 1, 2 και 3.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.

Η αστυνομία έχει καταστρώσει σχέδια για την αποτροπή συγκέντρωσης στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια, όπως και σε άλλα σημεία όπου ενδεχομένως θα υπάρξουν ανάλογες συγκεντρώσεις.

Παράλληλα κυκλοφορεί κείμενο με υπογραφές από νομικούς, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες το οποίο καλεί τους πολίτες να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο της δολοφονίας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες και αποστάσεις).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...