212
Ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης | ΣΚΑΪ

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Νίκο Μανιαδάκη αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 16:06
Ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης
|ΣΚΑΪ

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Νίκο Μανιαδάκη αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 16:06

Το Δικαστικό Συμβούλιο επικύρωσε την Παρασκευή την εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Νίκου Μανιαδάκη, πρώην προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση της Novartis.

Η απαγόρευση τού επιβλήθηκε μετά την ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία.

Ο κ. Μανιαδακης εμφανίστηκε αυτοπροσώπως σήμερα Παρασκευή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα έκρινε την προσφυγή του για άρση της απαγόρευσης εξόδου. Η προσφυγή του αφορούσε επίσης και ένσταση ακυρότητας της δίωξης που απήγγειλαν σε βάρος του οι εισαγγελείς Διαφθοράς οι οποίοι ήραν το καθεστώς προστασίας μάρτυρα.

Η διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου κράτησε περίπου μία ώρα ενώ ο καθηγητής παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Ο συνήγορος του Θόδωρος Μαντάς δήλωσε πως ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο. «Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών», επισήμανε.

Σε ερώτηση αν αναφέρθηκε σε πιέσεις ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία… Παρασχέθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...