278
| EPA/ALBA VIGARAY

Απαγόρευσαν την είσοδο της Ναόμι Κάμπελ σε ξενοδοχείο επειδή ήταν μαύρη

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 09:41
|EPA/ALBA VIGARAY

Απαγόρευσαν την είσοδο της Ναόμι Κάμπελ σε ξενοδοχείο επειδή ήταν μαύρη

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 09:41

Πώς μπορείς να μην θέλεις τη Ναόμι Κάμπελ; Και αυτό επειδή είναι… μαύρη; Αυτό είναι ένα ερώτημα που προκύπτει μετά τα όσα αποκάλυψε η ντίβα της παγκόσμιας μόδας σε συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό Paris Match.

Το 49χρονο μοντέλο, απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφυλετικότητα στις πασαρέλες, είπε ότι η λέξη σήμερα είναι παντού αλλά δεν υπήρχε όταν εκείνη ξεκινούσε στον χώρο της μόδας. Και αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που της είχε συμβεί σε ξενοδοχείο στη νότια Γαλλία.

Η Ναόμι Κάμπελ υποστήριξε ότι έπεσε θύμα ρατσισμού καθώς δεν της είχαν επιτρέψει την είσοδο σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο επειδή είναι μαύρη.

Η Κάμπελ είπε ότι αυτή και ένας μαύρος φίλος της, εμποδίστηκαν από την είσοδο σε ξενοδοχείο, το οποίο δεν κατονόμασε, παρά το γεγονός πως είχαν προσκληθεί σε εκδήλωση που γινόταν παράλληλα με το Φεστιβάλ των Καννών. Εξήγησε ότι το προσωπικό στην είσοδο του ξενοδοχείο τους είπε ότι ο χώρος ήταν γεμάτος, αλλά την ίδια ώρα άφηναν άλλους να μπαίνουν στο χώρο.

Η Κάμπελ χαρακτήρισε το περιστατικό εξοργιστικό και εκτιμά πως είχε να κάνει με ρατσισμό ενώ πρόσθεσε ότι τέτοια περιστατικά την ενέπνευσαν να συνεχίσει να εκφράζεται και να υψώνει τη φωνή της κατά των διακρίσεων.

Είπε ότι θέλει να βοηθήσει τη νέα γενιά μοντέλων, συμβουλεύοντάς τα να μην αφήσουν κανέναν να καταπατήσει την αυτοεκτίμησή τους.

«Ήμουν πρόσφατα σε μια πόλη στο νότο της Γαλλίας, ενώ διεξάγονταν το φεστιβάλ των Καννών, όπου είχα προσκληθεί να συμμετάσχω σε μια εκδήλωση σε ένα ξενοδοχείο που θα παραμείνει ανώνυμο. Δεν ήθελαν να μας αφήσουν να μπούμε, λόγω του χρώματος του δέρματός μας. Αυτός ο τύπος στην πόρτα έλεγε ότι ο χώρος ήταν γεμάτος. Αλλά άφηνε άλλους να μπαίνουν μέσα», είπε χωρίς να δώσει ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...