Ο Ντένις Φουρτάδο είναι από τους πιο γνωστούς πλαστικούς χειρουργούς στη Βραζιλία | Instagram/drdenisfurtado
Επικαιρότητα

Ανθρωποκυνηγητό στη Βραζιλία για διάσημο πλαστικό χειρουργό

Μια ασθενής του πέθανε λίγες ώρες μετά από αυξητική οπισθίων, επέμβαση που γινόταν στο διαμέρισμα του χειρουργού-σελέμπριτι
Protagon Team

Ενας από τους πιο γνωστούς πλαστικούς χειρουργούς στη Βραζιλία εξαφανίστηκε και καταζητείται μετά τον θάνατο γυναίκας λίγες ώρες έπειτα από την επέμβαση που της έκανε.

Ο Ντένις Φουρτάδο, που στη χώρα είναι γνωστός σαν Δρ Μπουμ-μπουμ, είχε πραγματοποιήσει επέμβαση για να μεγαλώσει τα οπίσθια της γυναίκας.

Η Λιλιάν Καλίστο, 46 ετών και μητέρα δύο παιδιών, είχε ταξιδέψει από πόλη  στα κεντρικά της χώρας ως το Ρίο ντε Ζανέιρο όπου είναι η έδρα του Φουρτάδο.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, που έγινε στην κατοικία του Φουρτάδο το Σάββατο, η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε από τον γιατρό στο νοσοκομείο, αναφέρει το BBC.

Η γυναίκα δεν ανέκαμψε και πέθανε μερικές ώρες αργότερα, νωρίς τη Κυριακή.

Μετά από αυτά ο Φουρτάδο εξαφανίστηκε ενώ έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του. Οι Αρχές συνέλαβαν την φίλη του Φουρτάδο με την υποψία ότι έλαβε μέρος στην επέμβαση.

Ο 45χρονος Φουρτάδο εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση, ενώ έχει εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους στα κοινωνικά δίκτυα. Στη Βραζιλία οι πλαστικοί χειρουργοί είναι διασημότητες και επεμβάσεις αυτού του τύπου πολύ συνηθισμένες.

Η αυξητική επέμβαση των οπισθίων γίνεται με τη ένεση γεμίσματος από ακρυλικό γυαλί. Το νοσοκομείο πάντως δεν ανέφερε τα ακριβή αίτια του θανάτου της γυναίκας.

Ο Σύλλογος των Πλαστικών Χειρουργών στην Βραζιλία επισημαίνει όμως ότι στον κλάδο έχουν μπει πολλοί μη ειδικοί και ότι «δεν είναι δυνατόν να γίνονται επεμβάσεις σε διαμερίσματα».