196
Η μετάλλαξη ίσως είναι πιο τοξική στην κοινότητα, πιο μολυσματική, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας | SOOC

Αντιπρόεδρος Πνευμονολογικής Εταιρείας: Φοβάμαι έκρηξη κρουσμάτων

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 10:29
Η μετάλλαξη ίσως είναι πιο τοξική στην κοινότητα, πιο μολυσματική, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
|SOOC

Αντιπρόεδρος Πνευμονολογικής Εταιρείας: Φοβάμαι έκρηξη κρουσμάτων

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 10:29

Φόβους για έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες, με περισσότερες και δυσκολότερες νοσηλείες, εξέφρασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τετάρτη ο καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την κατάσταση, ο καθηγητής δεν έκρυψε την ανησυχία του ότι μπορεί εύκολα να ξεφύγει, καθώς, όπως εξήγησε, «το ελατήριο τώρα ξεκινάει από πολύ πιο ψηλή θέση», δηλαδή από τα 500-600 κρούσματα την ημέρα και όχι από τα 100 από τα οποία ξεκινούσε τον Οκτώβριο.

«Φοβάμαι ένα νέο lockdown, σκληρότερο, σε τρεις-τέσσερις εβδομάδες, λόγω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ενώ σήμερα, όπως είπε, βάσει μοντέλων, τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε περίπου 50.000-60.000, ίσως και περισσότερα.

Οσον αφορά τον ρυθμό εμβολιασμού στη χώρα μας, ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί μόνο το 20%-30% του πληθυσμού, «λόγω της αδυναμίας των εταιρειών να παράγουν ή/και να δώσουν τις πατέντες τους σε άλλες για να καλύψουν πιο γρήγορα τις ανάγκες».

Για τις μεταλλάξεις, τέλος, του ιού σημείωσε ότι «οι αλλαγές δεν τροποποιούν τόσο πολύ τον ιό ώστε να ξεφεύγει από το εμβόλιο», επεσήμανε ωστόσο ότι ίσως να είναι πιο τοξική η μετάλλαξη στην κοινότητα, πιο μολυσματική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...