308
Το εξώφυλλο δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες | Le Point

Αντιπαράθεση Τουρκίας- Γαλλίας για το εξώφυλλο του Le Point με τον «δικτάτορα» Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 20:30
Το εξώφυλλο δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες
|Le Point

Αντιπαράθεση Τουρκίας- Γαλλίας για το εξώφυλλο του Le Point με τον «δικτάτορα» Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 20:30

Συνέχεια στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αγκυρα και το Παρίσι, με αφορμή το εξώφυλλο του περιοδικού Le Point, που χαρακτηρίζει «δικτάτορα» τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου υπερασπίστηκε την αντίδραση υποστηρικτών του Ερντογάν στη Γαλλία που προσπάθησαν να αφαιρέσουν τις αφίσες του περιοδικού, κάνοντας λόγο για δημοκρατική κίνηση.

«Η δημοκρατία δεν περιορίζεται στην αποδοχή των ύβρεων και των ψεμάτων, έχει επίσης να κάνει με τις ευαισθησίες του άλλου. Πέραν αυτού, πρόκειται για υποκρισία» επισήμανε ο Τσαβούσογλου σε ένα tweet.

«Μπροστά σε αυτό η τουρκική κοινότητα της Γαλλίας εξέφρασε τη δημοκρατική αντίδραση ενός ενεργού πολίτη» συμπλήρωσε σε αυτό το μήνυμα που συντάχθηκε στη γαλλική γλώσσα κι εστάλη στο Twitter.

«Απαράδεκτη η αφαίρεση αφισών», κατά  Μακρόν

Ο Τσαβούσογλου ουσιαστικά απαντούσε στα χθεσινά tweets του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, που σχολίασε την αφαίρεση των αφισών του Le Point. Μάλιστα, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες για τον αποδέκτη του μηνύματος, σύναψε στο tweet του και αυτό του γάλλου προέδρου.

«Είναι απολύτως απαράδεκτη η αφαίρεση των αφισών του περιοδικού Le Point από τα κιόσκια των εφημερίδων με το επιχείρημα ότι δεν αρέσουν στους εχθρούς της ελευθερίας στην Γαλλία, όπως και στο εξωτερικό. Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή: χωρίς αυτήν, είναι δικτατορία», είχε γράψει ο Mακρόν.

Απειλές κατά του Le Point

Το πρωτοσέλιδο του περιοδικού, που δείχνει φωτογραφία του τούρκου προέδρου και φέρει τον τίτλο: «Δικτάτορας: Μέχρι πού θα φτάσει ο Ερντογάν;» έχει προκαλέσει ένταση και απειλές κατά του περιοδικού, κυρίως σε περιοχές της νότιας Γαλλίας.

Την Παρασκευή, ένας περιπτεράς σε προάστιο του Αβινιόν απέσυρε το περιοδικό, έπειτα από πιέσεις που δέχθηκε.

«Έπειτα από μια εβδομάδα παρενοχλήσεων, προσβολών, εκφοβισμού, αντισημιτικών ύβρεων και απειλών εναντίον μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ήρθε η στιγμή όπου οι υποστηρικτές του AKP επιτίθενται στα σύμβολα της ελευθερίας της έκφρασης και της πολυφωνίας του Τύπου» κατήγγειλε το Le Point σε ένα άρθρο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...