342
|

Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα ο 28χρονος που «θέρισε» γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 13:48

Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα ο 28χρονος που «θέρισε» γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 13:48

Αντιμέτωπος με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες βρίσκεται πλέον ο 28χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος στις 25 Αυγούστου παρέσυρε και σκότωσε με το ΙΧ του γιαγιά και εγγόνι στην παλαιά Εθνική Οδό στις Καμάρες Αιγίου, για να εγκαταλείψει στη συνέχεια αιμόφυρτα τα θύματά του στην ασφαλτο.

Το κατηγορητήριο από την αντιεισαγγελέα του Ναυτοδικείου Παναγιώτα Παυλάκου για το τροχαίο δυστύχημα περιλαμβάνει τρία κακουργήματα: ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, η επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και αδικαιολόγητη και ανεύθυνη εγκατάλειψη των βαριά τραυματισμένων θυμάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησο», στο κατηγορητήριο περιγράφονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Με επικίνδυνους ελιγμούς, [ο οδηγός] μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, εισερχόμενος σε αριστερή στροφή με μεγάλη ταχύτητα, εξετράπη της πορείας, προς το αντίθετο ρεύμα, οδηγώντας ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος, προσκρούοντας σε αυτό και βρέθηκε πάνω σε πεζούς».

«Από απερισκεψία, δεν είχε όπως όφειλε, διαρκώς στραμμένη την προσοχή του, ως προς την πορεία του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε. Ο κατηγορούμενος δεν προέβλεψε, εξαιτίας της αμελούς [οδηγικής] του συμπεριφοράς, αν και ήταν σε θέση, σύμφωνα με τις προσωπικές του ικανότητες, γνώσεις και ιδότητες, ν’ αποφύγει», αναφέρει στο κλητήριο θέσπισμά της η αντιεισαγγελέας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα όσα αναφέρονται για την κατάσταση στην οποία ήταν ο δόκιμος του ΠΝ τη στιγμή του δυστυχήματος.

 «Ενώ ήταν στρατιωτικός, παρέβη τη διάταξη που απαγορεύει την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος», τονίζεται μεταξύ άλλων, καθώς η τοξικολογική εξέταση στο αίμα του από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έδειξε υπέρβαση του ορίου αλκοόλ σε ποσοστό πάνω από 50% (1,71 με όριο 1,10 γρ./λίτρο).

Το βαρύ κατηγορητήριο για τον 28χρονο, καταλήγει: «Ενώ είχε την υποχρέωση να σταματήσει, να προσφέρει βοήθεια στους παθόντες, να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή, εγκατέλειψε, αναπτύσσοντας ταχύτητα…».

 «Η οικογένεια έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύει ότι θα αποδώσει με δίκαιο και αναλογικό τρόπο όσα αρμόζουν στον άνθρωπο που προκάλεσε την ασύλληπτα οδυνηρή και τραγική απώλεια του βρέφους τους Γιάννη και της γιαγιάς του Ευαγγελίας», αρκέστηκε να πει ένας εκ των συνηγόρων της οικογένειας μετά τη γνωστοποίηση του κατηγορητηρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...