279
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Aντιμέτωπο με νέο τραπεζικό sell off το Χρηματιστήριο

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2018, 12:09

Aντιμέτωπο με νέο τραπεζικό sell off το Χρηματιστήριο

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2018, 12:09

Στο… βαθύ κόκκινο ξεκίνησε και τη Δευτέρα η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται νέο σφυροκόπημα από τα πρώτα λεπτά, ρίχνοντας τον γενικό δείκτη τιμών κάτω από 650 μονάδες.

Συγκεκριμένα λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ο γ.δ. υποχωρούσε στις 645,37 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 2,06%, με την αξία των συναλλαγών στα 10,51 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο διευρύνονταν σε επίπεδα άνω του 4%, με την Τράπεζα Πειραιώς στο -8,30%, την Εθνική στο -4,40%, την Eurobank στο – 5,54% και την Alpha στο -3,74% (σε θετικό έδαφος μόνο η μετοχή της Attica Bank στο +2,29%).

Αρνητική εικόνα και στην αγορά ελληνικών ομολόγων, όπου λόγω του συνεχιζόμενου καβγά Ρώμης – Βρυξελλών, η απόδοση του 10ετούς άγγιξε το 4,55%.

Στην κυβέρνηση πάντως επιμένουν ότι οι ελληνικές τράπεζες «έχουν την γνώση και την εμπειρία όπως και τα μέσα» για να  αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

«Τα  θεμελιώδη μεγέθη των τραπεζών και η συνεχώς βελτιούμενη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν συνάδουν με την χρηματιστηριακή εικόνα», εκτίμησε ο κ. Λιάκος και υποστήριξε πως δεν συντρέχει λόγος πανικού:

«Στις αγορές κεφαλαίου πολλές φορές παρουσιάζονται υπερβολικά φαινόμενα και έντονη μεταβλητότητα, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλούν πανικό και να μας αποσπούν από τα πραγματικά δεδομένα. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν προκλήσεις μπροστά τους αλλά έχουν την γνώση και την εμπειρία όπως και τα μέσα να τις αντιμετωπίσουν», τόνισε και αυτό που χρειάζεται τώρα, πρόσθεσε, είναι «μία πιο ενεργητική διαχείριση της κατάστασης και εμείς στο βαθμό που μας αναλογεί, είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...