235
Μιλώντας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, η Ελιζαμπέτ Μπορν υπογράμμισε την ανάγκη να επανέλθουν σε ισχύ κάποια προληπτικά μέτρα, όπως η χρήση μασκών σε επαφές με πρόσωπα υψηλού κινδύνου και χώρους συνάθροισης | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Αντιμέτωπη με νέο κύμα κορονοϊού η Γαλλία – 400 θάνατοι σε μία εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2022, 10:28
Μιλώντας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, η Ελιζαμπέτ Μπορν υπογράμμισε την ανάγκη να επανέλθουν σε ισχύ κάποια προληπτικά μέτρα, όπως η χρήση μασκών σε επαφές με πρόσωπα υψηλού κινδύνου και χώρους συνάθροισης
| REUTERS/Gonzalo Fuentes

Αντιμέτωπη με νέο κύμα κορονοϊού η Γαλλία – 400 θάνατοι σε μία εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2022, 10:28

Τον κώδωνα του κινδύνου για νέο κύμα κορονοϊού στη Γαλλία σήμανε η πρωθυπουργός της χώρας, Ελιζαμπέτ Μπορν, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 πλησίασαν και πάλι τους 400 μέσα σε μία εβδομάδα.

«Εχουμε περισσότερα από 40.000 κρούσματα» του SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση στη χώρα, τόνισε η γαλλίδα πρωθυπουργός μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση, χωρίς να κρύψει την ανησυχία της για τον απογοητευτικά χαμηλό βαθμό αξιοποίησης των αναμνηστικών δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19, ειδικά στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπου, όπως υπογράμμισε, μόλις το 10% έχει λάβει αναμνηστική δόση.

«Η επιδημία ξαναρχίζει – η νόσος συνεχίζει να σκοτώνει», τόνισε απευθυνόμενη στους γάλλους βουλευτές, επισημαίνοντας την αύξηση σχεδόν 10% των εισαγωγών στα νοσοκομεία και κατά 22% των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και μονάδες αυξημένης φροντίδας.

Οπως είπε, την περασμένη εβδομάδα διαπιστώθηκαν σχεδόν 400 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

«Το νέο κύμα μάς υπενθυμίζει ότι ο ιός δεν εξαφανίστηκε», κατέληξε, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επιπρόσθετης πίεσης στο σύστημα υγείας, καθώς πέρα από την αναζωπύρωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού καταγράφεται επιδημία γρίπης και η χειρότερη επιδημία βρογχιολίτιδας στη Γαλλία τα τελευταία δέκα χρόνια.

Για τον λόγο αυτό, τόνισε, χρειάζεται να επανέλθουν σε ισχύ κάποια προληπτικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας σε επαφές με πρόσωπα υψηλού κινδύνου και χώρους συνάθροισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο ιστότοπος Our World in Data, η Γαλλία έχει καταγράψει σχεδόν 159.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου κάπου 38 εκατομμυρίων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...