295
Η Μάγδα Φύσσα φιλά το μνημείο του δολοφονημένου γιου της | George Vitsaras / SOOC

Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 18:56
Η Μάγδα Φύσσα φιλά το μνημείο του δολοφονημένου γιου της
|George Vitsaras / SOOC

Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 18:56

Ηταν 18 Σεπτεμβρίου του 2013 όταν ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.

Οπως κάθε χρόνο, τη συγκεκριμένη ημέρα, η οικογένεια, οι φίλοι, οι μουσικοί συνοδοιπόροι αλλά και απλός κόσμος πραγματοποίησαν πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου ράπερ. Εφέτος, μία χρονιά όπου θα τελειώσει επιτέλους η περίφημη δίκη της Χρυσής Αυγής, η καθιερωμένη πορεία απέκτησε ένα επιπλέον συμβολισμό.

Η πορεία, με ένα πυκνό πλήθος χιλιάδων πολιτών, έγινε δυόμιση εβδομάδες πριν την ετυμηγορία του δικαστηρίου που θα ανακοινωθεί στις 7 Οκτωβρίου.

Το κάλεσμα της οικογένειας του Παύλου ήταν για τις 5 το απόγευμα, με αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, οργανώσεις και συλλογικότητες να έχουν ήδη συγκεντρωθεί από νωρίς στο Κερατσίνι ακριβώς στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Στο σημείο βρέθηκε φυσικά και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η γυναίκα που όλα αυτά τα χρόνια δίνει τον δικό της τιτάνιο αγώνα προκειμένου να καταδικαστεί επιτέλους η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

Οπως κάθε χρόνο, η κυρία Φύσσα έσκυψε και φίλησε το μνημείο που έχει δημιουργηθεί για τον γιο της.

«Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου» ανέφερε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα σε ανακοίνωση που εξέδωσε διά των δύο συνηγόρων της, Ελευθερίας Τομπατζόγλου και Χρύσας Παπαδοπούλου, για την επέτειο δολοφονίας του στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι.

«Επτά χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει: 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου, αλλα και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία» κατέληγε η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...