226
Οι κινήσεις των ατόμων που άφησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το νυχτερινό μαγαζί καταγράφηκαν από κάμερα κλειστού κυκλώματος | Youtube

Αντιεξουσιαστές την ευθύνη για τη βόμβα στο κλάμπ της Πειραιώς – επιφυλακτική η ΕΛ.ΑΣ. [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 10:31
Οι κινήσεις των ατόμων που άφησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το νυχτερινό μαγαζί καταγράφηκαν από κάμερα κλειστού κυκλώματος
|Youtube

Αντιεξουσιαστές την ευθύνη για τη βόμβα στο κλάμπ της Πειραιώς – επιφυλακτική η ΕΛ.ΑΣ. [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 10:31

Την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας σε νυχτερινό μαγαζί στην οδό Πειραιώς, τα ξημερώματα της Τετάρτης, 2 Οκτωβρίου, ανέλαβε ομάδα αντεξουσιαστών.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι υπογράφοντες ως «Επαναστατημένοι αναρχικοί ένοπλοι αγωνιστές (GANA)» αναφέρουν ότι η ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού στις 2 τα ξημερώματα έγινε «μέσω τηλεφώνου… έτσι ώστε να μην χτυπηθούν περαστικοί που ίσως να περνούσαν από το σημείο εκείνη την ώρα».

Η επιλογή του συγκεκριμένου μαγαζιού από τους δράστες της επίθεσης έγινε επειδή όπως αναφέρεται, εκεί «λάμβανε χώρα μια τεράστια μπίζνα τράφικινγκ γυναικών από τα βαλκάνια προς την Ελλάδα και τούμπαλιν».

Επιπλέον οι υπογράφοντες την ανακοίνωση αναφέρουν ότι το χτύπημα στην Πειραιώς έστειλε μήνυμα και «στο ελληνικό κράτος ότι έχουμε την ικανότητα να διεισδύσουμε και να χτυπήσουμε στόχους όχι μόνο στα Εξάρχεια αλλά και σε άλλα μέρη της Αθήνας».

H EΛ.ΑΣ, πάντως, αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα την εν λόγω ανάληψη ευθύνης, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα.

Οι κινήσεις των ατόμων που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο μαγαζί καταγράφηκαν από κάμερα κλειστού κυκλώματος.

Στα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνονται δύο άτομα να φθάνουν στο σημείο με μηχανή. Ο ένας κατεβαίνει αφήνει τον μηχανισμό (σύμφωνα με αστυνομικές πηγές περιείχε πέντε κιλά δυναμίτη) και αμέσως μετά εξαφανίζεται μαζί με τον άλλο αναβάτη της μηχανής.

Λίγο αργότερα ακολουθεί η έκρηξη, την ώρα μάλιστα που από το σημείο περνούσε μία κοπέλα (δείτε κάτω το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Open).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...