336
Αστυνομικός έξω από την κατάληψη της Ματρόζου | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κουκάκι: Εφοδος της αστυνομίας σε κτίρια που ανακαταλήφθηκαν

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2020, 17:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/01/2020, 23:50
Αστυνομικός έξω από την κατάληψη της Ματρόζου
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κουκάκι: Εφοδος της αστυνομίας σε κτίρια που ανακαταλήφθηκαν

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2020, 17:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/01/2020, 23:50

Ομάδα αντιεξουσιαστών κινήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου για την ανακατάληψη δύο κτιρίων στο Κουκάκι που είχαν εκκενωθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί και ομάδα αλληλέγγυων, αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε προσαγωγές.

Αργότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση για την απομάκρυνση των αντιεξουσιαστών.

Πρόκειται για το κτίριο επί της οδού Ματρόζου 45, το οποίο γειτνιάζει με την οικία του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, και αυτό στην οδό Παναιτωλίου 21.

Ατομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα έξω από τα κτίρια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για συμπαράσταση που ιστοσελίδα του χώρου. Σε κείμενο που ανήρτησαν στην ιστοσελίδα μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «η ανακατάληψη είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλλει η κρατική καταστολή».

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές.

Αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν, με τους καταληψίες να παραμένουν στα κτίρια.

Η επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση των αντιεξουσιαστών άρχισε μετά τις 19:00.

Άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν τις εισόδους για να μπουν στα κτίρια καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει δοθεί πράσινο φως από τον εισαγγελέα. Η επιχείρηση παρακολουθείτο από αέρος με δύο drones της ΕΛΑΣ.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στο οποίο είχε γίνει ανακατάληψη και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν τρεις άνδρες και δύο γυναίκες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Αργά τη νύχτα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ έγινε γνωστό πως η Αστυνομία προχώρησε συνολικά σε οκτώ συλλήψεις, πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση του κτιρίου στην οδό Παναιτωλίου, στο Κουκάκι, το οποίο είχε ανακαταληφθεί.

Η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 21:30, ενώ διενεργήθηκε με την παρουσία εισαγγελέα, όπως και αυτή που έγινε νωρίτερα, στην οδό Ματρόζου, στην ίδια περιοχή.

Στη δε επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου της οδού Ματρόζου, στο Κουκάκι, που ολοκληρώθηκε στις 20:30, συνελήφθησαν τρεις άνδρες (ο ένας ανήλικος) και δύο γυναίκες. Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτιρίων τραυματίσθηκαν συνολικά 6 αστυνομικοί .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...