360
H μεροληψία της ολλανδής εισηγήτριας της PEGA Σόφι ιν ‘τ Βελντ και η υβριστική αναφορά μέλους προς τον Πρωθυπουργό προκάλεσαν εσωτερικές αντιδράσεις | ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Αντιδράσεις: Ποιον εκφράζει η «κόκκινη Σόφι» της PEGA;

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2022, 15:37
H μεροληψία της ολλανδής εισηγήτριας της PEGA Σόφι ιν ‘τ Βελντ και η υβριστική αναφορά μέλους προς τον Πρωθυπουργό προκάλεσαν εσωτερικές αντιδράσεις
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Αντιδράσεις: Ποιον εκφράζει η «κόκκινη Σόφι» της PEGA;

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2022, 15:37

Τη σφοδρή αντίδραση μελών της επιτροπής PEGA προκάλεσε η απόπειρα που έγινε να χρησιμοποιηθεί η έρευνα ως πλατφόρμα για πολιτικές επιδιώξεις. Με επιστολή του, το μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Χουάν Ιγνάσιο Ζόιντο εξέφρασε τη βαθύτατη δυσαρέσκεια, συνολικά των μελών του ΕΛΚ που είναι και μέλη της επιτροπής PEGA, για τον τρόπο με τον οποίο η ολλανδή εισηγήτρια και ευρωβουλευτής του Renew Europe Σόφι ιν ‘τ Βελντ χειρίστηκε την υπόθεση της έκθεσης της επιτροπής, καθώς και προς άλλα μέλη που επίσης την πολιτικοποίησαν.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η Σόφι ιν’τ Βελντ, αφότου παρουσίασε τις πολιτικές της απόψεις για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα ως κοινή θέση της επιτροπής, ανάρτησε στη συνέχεια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter το πρωτοσέλιδο του Documento που κατηγορούσε των Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπεύθυνο για τις υποκλοπές. Παράλληλα, έτερο μέλος της PEGA, η βελγίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σάσκια Μπρικμόντ, χαρακτήρισε «παρανοϊκό» τον έλληνα Πρωθυπουργό.

Στην επιστολή του ο Ζόιντο ανέφερε:

«Εκ μέρους των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην επιτροπή PEGA, θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός ότι μέλη της ίδιας της επιτροπής δεν ενημερώθηκαν εκ των προτέρων για τη συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιαζόταν το προσχέδιο της έκθεσης της εξεταστικής επιτροπής. Επίσης λυπούμαστε πολύ για το γεγονός ότι τα ίδια τα μέλη έλαβαν το προσχέδιο λίγο πριν από την διεξαγωγή της συνέντευξης Τύπου».

Ειπε την άποψή της ως κοινή θέση 

Ο Ζόιντο συνέχισε λέγοντας πως «το ίδιο ισχύει και για τη συμπεριφορά της εισηγήτριας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα, όπου παρουσίασε λεπτομερώς τις δικές τις προσωπικές πεποιθήσεις για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, παρόλο που τα ίδια τα μέλη της επιτροπής είχαν συμφωνήσει πως θα επεξεργάζονταν μια κοινή δήλωση με στόχο να εκφράσουν την κοινή τους θέση σε επιλεγμένα θέματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια λανθασμένη εντύπωση ότι (η εισηγήτρια) παρουσίασε την κοινή και ενιαία θέση της επιτροπής».

Κλείνοντας το μέλος του ΕΛΚ ανέφερε: «Υπενθυμίζουμε πως το έργο της επιτροπής είναι μια συλλογική προσπάθεια και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για την προσωπικές πολιτικές εκστρατείες (μεμονωμένων προσώπων). Ελπίζουμε πως για το υπόλοιπο της θητείας της επιτροπής PEGA, θα είμαστε σε θέση να εργαστούμε από κοινού σε πνεύμα συνεργασίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...