226
Αστυνομμικοί αναζητούν στοιχεία στο σημείο της φονικής επίθεσης στο κέντρο της Λιόν | REUTERS/Emmanuel Foudrot

Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της επίθεσης στη Λιόν

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2019, 10:53
Αστυνομμικοί αναζητούν στοιχεία στο σημείο της φονικής επίθεσης στο κέντρο της Λιόν
|REUTERS/Emmanuel Foudrot

Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της επίθεσης στη Λιόν

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2019, 10:53

Η γαλλική αστυνομία αναζητά τον ύποπτο της βομβιστικής επίθεσης στο κέντρο της Λιόν το απόγευμα της Παρασκευής η οποία τραυμάτισε ελαφρά 13 ανθρώπους.

Ο ύποπτος, που είχε καλυμμένο μέρος του προσώπου του, καταγράφηκε σε κάμερα κλειστού κυκλώματος να φθάνει στο σημείο με ένα μαύρο ποδήλατο και να αφήνει ένα πακέτο έξω από υποκατάστημα μιας αλυσίδας φούρνων γύρω στις 17:30.

Πηγές από την αστυνομία ανέφεραν ότι ο άνδρας φορούσε μπεζ βερμούδα, χακί φουλάρι και σκούρα γυαλιά, ενώ εκτίμησαν ότι είναι είτε Ευρωπαίος ή από κάποιο κράτος της βόρειας Αφρικής.

Το πακέτο-βόμβα, που περιείχε βίδες, τραυμάτισε διερχόμενους στην πολυσύχναστη οδό Βίκτορα Ουγκό, μερικά τετράγωνα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Εντεκα από τους 13 τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομεία με ελαφρά τραύματα στα πόδια. Μεταξύ τους είναι και ένα κορίτσι οκτώ ετών, γράφει ο Monde.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που ενημερώθηκε για την επίθεση ενώ παραχωρούσε συνέντευξη που αναμεταδιδόταν απευθείας μέσω YouTube ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής, έκανε λόγο για «επίθεση» και πρόσθεσε ότι «οι σκέψεις μου βρίσκονται στους τραυματίες».

Επισήμως δεν γίνεται ακόμη λόγος για τρομοκρατική επίθεση. Ωστόσο, η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού διενεργεί έρευνα, ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι αντιμετωπίζει την έκρηξη ως απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ επισκέφθηκε τον τόπο του συμβάντος λίγες ώρες αργότερα, αλλά δεν έκανε δηλώσεις. Διέταξε ωστόσο να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνεται κόσμος ή γίνονται εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...