Το μοντέλο Αγέσα Ταν Τζόουνς διαμαρτύρεται στην κινούμενη πασαρέλα | Instagram
Επικαιρότητα

Αντάρτικο από μοντέλο σε ντεφιλέ του οίκου Gucci

Διαμαρτυρία επί πασαρέλας έκανε στο πλαίσιο της Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου μοντέλο του οίκου Gucci. Μάλιστα, αντιδρούσε στο concept των ρούχων που δέχθηκε να πληρωθεί για να λανσάρει…
Protagon Team

Το μοντέλο Αγέσα Ταν Τζόουνς ήταν αντίθετο στην περιβολή που προσομοίαζε ζουρλομανδύα. Ηταν γι΄αυτήν μία λάθος ιδέα του οίκου. Ετσι, εμφανίστηκε στην πασαρέλα με σηκωμένα τα χέρια, ώστε να φαίνεται το μήνυμα που είχε γράψει στις παλάμες: «Η ψυχική υγεία δεν είναι μόδα».

Τα χέρια της ήταν σηκωμένα καθ΄όλη τη διάρκεια της πασαρέλας, η οποία γινόταν πάνω σε κυλιόμενο διάδρομο, αναφέρει το BBC. Στη συνέχεια το μοντέλο δημοσίευσε στο Instagram ένα βίντεο και μια λεζάντα που έγραφε ότι «ως καλλιτέχνης και μοντέλο που έχει αντιμετωπίσει προβλήματα ψυχικής υγείας, και έχοντας αρκετούς γνωστούς, αλλά και συγγενείς με κατάθλιψη και διπολική διαταραχή, αυτό που έκανε ένας τόσο μεγάλος οίκος μόδας όπως ο Gucci, να χρησιμοποιεί τον συμβολισμό ως μια ιδέα για δημιουργία μιας ακόμα κολεξιόν, ήταν πολύ σκληρό».

Λίγο μετά τη διαμαρτυρία, ο οίκος Gucci ανέβασε φωτογραφία από το show στο Instagram, εξηγώντας για ποιο λόγο αποφάσισε να παρουσιάσει αυτή τη σειρά ρούχων.

«Τα ρούχα αυτά ήταν απλώς μία δήλωση. Δεν είναι προς πώληση. Συμπεριελήφθησαν ως ένας ακραίος κοινωνικός συμβολισμός για όσους έχουν εξουσία και τους αρέσει να ελέγχουν τους άλλους, δένοντάς τους τα χέρια. Η δημιουργικότητα ίσως είναι το αντίδοτο στην κατάσταση», ανέφερε εν ολίγοις η ανακοίνωση του οίκου μόδας.