338
Καλοκαιρινές εκπτώσεις στην Ερμού | Intimenews

Ανοικτά μαγαζιά τις Κυριακές – στο τραπέζι η πλήρης απελευθέρωση

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2019, 10:18
Καλοκαιρινές εκπτώσεις στην Ερμού
|Intimenews

Ανοικτά μαγαζιά τις Κυριακές – στο τραπέζι η πλήρης απελευθέρωση

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2019, 10:18

Το θέμα της προαιρετικής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για περισσότερες ή όλες τις Κυριακές του χρόνου ξαναμπαίνει στο τραπέζι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ», ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία προκειμένου να ανοίξει ο φάκελος της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, θέτοντας το θέμα σε κοινωνική διαβούλευση και εφόσον από σχετική μελέτη που αναμένεται να εκπονηθεί θα επιβεβαιώνονται οι θετικές επιπτώσεις του μέτρου για την αγορά και την οικονομία.

Στόχος της κυβέρνησης, είναι η όσο το δυνατόν περαιτέρω αλλά ακόμη και η πλήρης απελευθέρωση του ανοίγματος των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών τις Κυριακές.

Πάντως, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός αρνήθηκε ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα και τόνισε ότι το θέμα των Κυριακών και της αγοράς «έχει ρυθμιστεί επαρκώς από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ως προς το χρονικό momentum για το άνοιγμα του φακέλου των Κυριακών θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των αναπτυξιακών συνθηκών που θα δημιουργηθούν στην αγορά, καθώς και από την τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών», σημείωσαν οι πηγές των «ΝΕΩΝ».

Στον αντίποδα, βέβαια, υπάρχουν αντιδράσεις τόσο σε επίπεδο μεγάλων αλυσίδων όσο και μικρότερων επιχειρήσεων για το περαιτέρω άνοιγμα των καταστημάτων με το επιχείρημα πως ακόμη και με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί τα τελευταία έξι χρόνια, η αγορά δεν έχει κερδίσει πολλά πράγματα. Τις περισσότερες Κυριακές που είναι τα καταστήματα ανοικτά, δεν παρουσιάζουν την επιθυμητή κίνηση -εκτός της περιόδου των εορτών των Χριστουγέννων, που τα καταστήματα παρέμεναν ανοικτά εδώ και πολλά χρόνια. Αντίθετα μάλιστα, τις περισσότερες από τις υπόλοιπες Κυριακές, οι καταστηματάρχες έχουν παρατηρήσει ότι ακόμα και αν έχουν κάποια κίνηση, αυτή πέφτει κατακόρυφα τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Τι ισχύει σήμερα

Με το ισχύον καθεστώς, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν, προαιρετικά, οκτώ Κυριακές τον χρόνο. Εκτός αυτών, η προηγούμενη κυβέρνηση προέβλεπε την λειτουργία καταστημάτων και τις Κυριακές κατά την θερινή περίοδο και σε τουριστικές περιοχές.

Κατά τα λοιπά, είναι ανοικτά:

Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δύο τακτικών εκπτωτικών περιόδων
Τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρες των Χριστουγέννων
Την Κυριακή των Βαΐων
Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους
Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...