210
| Intime

Ανοικτά αυτή την Κυριακή καταστήματα, εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2021, 15:18
|Intime

Ανοικτά αυτή την Κυριακή καταστήματα, εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2021, 15:18

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν αύριο Κυριακή κατ’ εξαίρεση τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα προβλέπει σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο ενίσχυσης του εμπορικού κλάδου, με αφορμή την πρόσφατη επαναλειτουργία τους.

Το ΦΕΚ προβλέπει ότι με τα νέα μέτρα τα οποία ισχύουν μετά την άρση του lockdown, από τις 14 έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου και ώρα 6:00, τα μαγαζιά μπορούν να είναι ανοιχτά τις Κυριακές, 16 και 23 Μαΐου 2021, κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης.

Ήδη ορισμένα εμπορικά κέντρα έχουν ανακοινώσει ήδη ότι θα λειτουργούν αυτή την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Σύμφωνα με τους ισχύοντας κανόνες περιορισμού λόγω της πανδημίας, κάθε αλυσίδα ανακοινώνει το ωράριο λειτουργίας και εάν έχει επιλέξει να ανοίξει.

Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ που προβλέπει τους τρόπους για σταδιακό άνοιγμα της χώρας το επόμενο διάστημα, επιτρέπεται κανονικά ξανά η λειτουργία των καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ και ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 50τ.μ για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.

Επίσης επιτρέπεται τις καθημερινές να γίνει χρήση προαιρετικά ενός διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 21:00.

Tα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να λειτουργούν μάλιστα, προαιρετικά, τις καθημερινές με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 22:30.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...