374
Η παμπ Virgin Mary έκανε τα εγκαίνια της πριν μερικές ημέρες | Facebook

Ανοιξε στο Δουβλίνο η πρώτη παμπ που δεν σερβίρει αλκοόλ

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 19:37
Η παμπ Virgin Mary έκανε τα εγκαίνια της πριν μερικές ημέρες
|Facebook

Ανοιξε στο Δουβλίνο η πρώτη παμπ που δεν σερβίρει αλκοόλ

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 19:37

Πως θα νιώθατε αν είχατε την μοναδική μη-αλκοολούχο παμπ σε μια πόλη που ζει και αναπνέει για νύχτες ποτισμένες με οινόπνευμα;

Για τον Βον Γιέιτς και τον Οϊσιν Ντέιβις, ιδιοκτήτες και ιδρυτές της παμπ Virgin Mary, στην οδό Κάπελ (Capel Street) του Δουβλίνου, δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία, παρά μόνο για αισιοδοξία και θετικές σκέψεις πως το εγχείρημα τους θα βρει ανταπόκριση.

Οι δυο άντρες, Αγγλος ο πρώτος, Ιρλανδός ο δεύτερος, άνοιξαν πριν μερικές ημέρες την πρώτη και μοναδική παμπ της ιρλανδικής πρωτεύουσας που δεν σερβίρει αλκοόλ, μια ουσία που, όπως παραδέχονται όλοι, ρέει… στο αίμα των Ιρλανδία.

Και κάπως έτσι, σε σύνολο 750 παμπ σε όλο το Δουβλίνο, η Virgin Mary (θέλει να) κάνει τη διαφορά, συνδυάζοντας, όπως λένε οι ιδιοκτήτες του, την ατμόσφαιρα μιας καφετέριας και ενός παραδοσιακού ιρλανδικού μπαρ.

Βασικό «όπλο» τους, όπως παραδέχονται, είναι η μπάργουμαν Αννα Γουόλς, μια παγκόσμιας κλάσης mixologist που φτιάχνει εξαιρετικά εμπνευσμένα μη-αλκοολούχα ποτά που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα αντίστοιχα με οινόπνευμα.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η παμπ «είναι ένα όμορφο περιβάλλον όπου μπορείτε να καθίσετε, να πιείτε ένα ποτό, να συνομιλήσετε και να ακούσετε μουσική – αλλά απλά χωρίς το αλκοόλ».

Ο 51χρονος Βον θεωρεί πως το εγχείρημα τους θα το αγκαλιάσουν οι κάτοικοι του Δουβλίνου, καθώς είναι «άνθρωποι πάντα έτοιμοι να αποδεχτούν  την αλλαγή», ειδικά καθώς υπήρχε ένα κενό στην αγορά για τους ανθρώπους που ήθελαν μεν να βγούνε, αλλά όχι απαραιτήτως να μεθύσουν.

«Η στάση απέναντι στο αλκοόλ αλλάζει ριζικά, υπάρχει μια σταδιακή μετατόπιση και οι άνθρωποι θέλουν να αποτελέσουν μέρος αυτού του μη-αλκοολικού κινήματος», υποστηρίζει ο Βον προσθέτοντας πως η παμπ προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν παραδοσιακά ποτά όπως Guinness, μπύρες, κρασί και κοκτέιλ -όλα χωρίς σταγόνα αλκοόλ, αλλά και το ποτό που έδωσε το όνομα στο μπαρ τους, το γνωστό Virgin Mary (παραλλαγή του Bloody Mary αλλά χωρίς την βότκα).

«Εάν [η ιδέα μας] λειτουργήσει εδώ, τότε αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχει εκεί έξω και μια Ιρλανδία που είναι πρόθυμη να αποδεχτεί την αλλαγή», συνοψίζει.

«Η Ιρλανδία είναι μια από τις πιο προοδευτικές χώρες που υπάρχουν στον κόσμο σήμερα και νομίζω ότι αν οι άνθρωποι έχουν την περιέργεια να έρθουν και να δοκιμάσουν τα ποτά μας, θα θελήσουν κατόπιν να επιστρέψουν», καταλήγει ο Βον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...