226
Ο Μίκης Θεοδωράκης το 2016 | ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ / IntimeNews

Μίκης Θεοδωράκης: Τι αναφέρει στη διαθήκη του για τον Νίκο Κουρή

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 22:02
Ο Μίκης Θεοδωράκης το 2016
|ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ / IntimeNews

Μίκης Θεοδωράκης: Τι αναφέρει στη διαθήκη του για τον Νίκο Κουρή

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 22:02

Μέρος του περιεχομένου της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με την τηλεόραση του Mega, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης άφησε συνολικά πέντε διαθήκες και σε αυτές  δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως γιο του.

Η πρώτη συντάχθηκε το 2011 και η τελευταία το 2021, όπου η μία συμπληρώνει την άλλη.

H διαθήκη άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης και όσον αφορά τον Νίκο Κουρή, ο Μίκης τον αναφέρει ως «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη».

Στη συνέχεια τον ευχαριστεί για τη διάδοση του έργου του, μέσω του ραδιοφώνου «Mikis Radio». Παράλληλα, προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να τον αφήσουν να συνεχίσει να το κάνει χωρίς εμπόδια. Ουσιαστικά, όπως γίνεται αντιληπτό, σε κανένα σημείο της διαθήκης ο Μίκης Θεοδωράκης δεν αναφέρει ότι ο Νίκος Κουρής είναι γιος του και δεν του αφήνει κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ως προς την ακίνητη περιουσία του, το σπίτι όπου έμενε, απέναντι από την Ακρόπολη, επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη είναι να γίνει μουσείο, ενώ το αυτοκίνητό του το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Tο άνοιγμα της διαθήκης έρχεται στη σκιά των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή, του άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη.

Μάλιστα, το Πρωτοδικείο με προσωρινή διαταγή, που εκδόθηκε στις 30/9/21, απαγορεύει στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης» με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του, έως ότου εκδικαστεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...