311
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Aνοιξαν τα ραντεβού για τους άνω των 18 με Johnson & Johnson

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2021, 08:33
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Aνοιξαν τα ραντεβού για τους άνω των 18 με Johnson & Johnson

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2021, 08:33

H επιβεβαίωση από την Johnson & Johnson για τις παρτίδες που είναι να παραδοθούν στη χώρα μας τον Ιούνιο σήμανε το πράσινο φως ώστε να μπουν σιγά σιγά και οι 20άρηδες στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Από το ξημέρωμα του Σαββάτου, λοιπόν, άνοιξε  η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr, για δύο νέες κατηγορίες:

α) για να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34  ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή αυτά των Pfizer/BioNTech, Moderna, Οξφόρδης/AstraZeneca  και  Johnson & Johnson.

β) για να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες άνω των 18 με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Εως τώρα, μόνο οι 18+ που κατοικούν στα νησιά είχαν πρόσβαση στο συγκεκριμένο εμβόλιο – στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Ελευθερίας»- αλλά τώρα άνοιξε για τους πολίτες όλης της επικράτειας.

Την Παρασκευή εξάλλου, η χώρα μας έσπασε το όριο των 3,5 εκατ. εμβολιασμένων με τουλάχιστον μία δόση (3.532.565), ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι ανήλθαν σε 1.967.849.

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 στην Ελλάδα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.  Η Επιχείρηση «Ελευθερία» και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό και αυτό αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση μεταξύ 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε  η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Είχε προηγηθεί στις  21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας  για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44  και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Σήμερα  εμβολιάζονται πολίτες άνω των 18 ετών  με το μονοδοσικό της  Johnson & Johnson, πολίτες άνω των  30 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...