151
Συνωστισμός έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Κηφισίας. Φωτογραφεία αρχείου | SOOC

Ανοίγουν και πάλι για τους ασφαλισμένους τα διαγνωστικά κέντρα

Συνωστισμός έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Κηφισίας. Φωτογραφεία αρχείου
|SOOC

Ανοίγουν και πάλι για τους ασφαλισμένους τα διαγνωστικά κέντρα

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν το απόγευμα της Πέμπτης οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα, έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Μετά από τρεις ημέρες με απόλυτο παραλογισμό, που στο τέλος κλήθηκαν οι ασφαλισμένοι να πληρώσουν τις εξετάσεις από την τσέπη τους, σήμερα ο υπουργός παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο κλάδος έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αλλά επίσης ότι δεν μπορεί να το επιλύσει.

Ο υπουργός εξήγησε ότι αναγνωρίζοντας το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργεί η αύξηση των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) που καλούνται να καταβάλουν τα διαγνωστικά εργαστήρια και παρουσίασε μία πρόταση για επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, παρά την παρουσίαση της πρότασης, ο κ. Ξανθός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Διαγνωστικών Εργαστηρίων και Κέντρων ότι «δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε προεκλογική περίοδο καμία ρύθμιση που προϋποθέτει νομοθέτηση και έχει δημοσιονομικό κόστος».

Αγανακτισμένοι οι εκπρόσωποι του κλάδου, αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...