233
Πολίτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη – Η μόνη περιοχή με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 10 Σεπτεμβρίου 2021, 18:22
Πολίτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη – Η μόνη περιοχή με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 10 Σεπτεμβρίου 2021, 18:22

Αυξάνεται σχεδόν καθημερινά ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη από την αρχή της εβδομάδας, και όπως φαίνεται από τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, ενώ τη Δευτέρα είχαν καταγραφεί μόλις 204, την Παρασκευή, έφτασαν τα 300.

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική περιοχή της χώρας που έχει τριψήφιο αριθμό την Παρασκευή, ενώ ο κεντρικός τομέας της Αθήνας, που είχε αρκετές εβδομάδες να αναδείξει διψήφιο αριθμό, κατέγραψε μόλις 93 κρούσματα.

Σε κάθε περίπτωση η Θεσσαλονίκη είναι μια ειδική περίπτωση, τόσο λόγω της ΔΕΘ που θα δημιουργήσει μια επιπλέον κινητικότητα, όσο και του περυσινού εφιάλτη όταν η πόλη και η Βόρεια Ελλάδα συνολικά μέτρησαν χιλιάδες θύματα από την Covid-19, επειδή -κατά δήλωση του Πρωθυπουργού- κάποιοι δεν ήθελαν να ληφθούν μέτρα για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου

Η πορεία των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα 204

Τρίτη 270

Τετάρτη 336

Πέμπτη 256

Παρασκευή 300

Τα στοιχεία προκύπτουν μόλις μία ημέρα αφότου η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα μειώθηκαν 20% στο σύνολο της χώρας την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η κατάσταση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κρινόταν ικανοποιητική (εδώ).

Τα δεδομένα έρχονται να δείξουν για ακόμη μία φορά πόσο εύθραυστη είναι η ισορροπία της πανδημίας, η οποία μόλις δείχνει ότι υποχωρεί, ξαφνικά το κύμα αυξάνεται και πάλι.

Επίσης, ότι η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη, ακόμη και όταν η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται ή έχει ήδη βελτιωθεί σε μια περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...