217
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανησυχία από τις «διαδρομές» σε Αθήνα και Χανιά Σουηδού με κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2020, 09:05
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανησυχία από τις «διαδρομές» σε Αθήνα και Χανιά Σουηδού με κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2020, 09:05

Από τις αρχές Μαΐου βρίσκεται στην Ελλάδα, στην Αθήνα και τα Χανιά, νεαρός Σουηδός που καταγράφηκε ως επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.

Ο 21χρονος νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Χανίων, ανησυχία όμως προκαλούν οι διαδρομές του στη χώρα και το ενδεχόμενο να έχει έλθει σε επαφή με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Αν και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει καταγράψει αναλυτικά όλη την πορεία του, από τη στιγμή που προσγειώθηκε στην Αθήνα, μέχρι και τη λήξη της καραντίνας του, αφότου είχε νοσηλευτεί, αναρρώσει και απελευθερωθεί, παραμένουν κρίσιμα κενά.

Ο άνδρας, σύμφωνα με αναφορές του cretalive.gr, ήλθε στην Ελλάδα αεροπορικώς στις 5 Μαΐου και αμέσως του έγινε το τεστ. Επίσης, μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την επόμενη μέρα τα αποτελέσματα του τεστ βγήκαν θετικά, οπότε ο 21χρονος Σουηδός παρέμεινε σε καραντίνα. Στις 7 Μαΐου κρίθηκε ότι χρειάζεται νοσηλεία και εισήχθη στο ΝΙΜΙΤΣ.

Πήρε εξιτήριο στις 19 Μαΐου, ενώ και το τεστ που του έγινε τότε ήταν αρνητικό και άμεσα μπήκε για εκ νέου 14ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Η περίοδος απομόνωσης έληξε την 1η Ιουνίου, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι την «έσπασε», οπότε υποβλήθηκε σε νέο τεστ, που ήταν αρνητικό.

Από τότε η πορεία του νεαρού Σουηδού παραμένει άγνωστη για τις Αρχές, μέχρι την Τετάρτη 16 Ιουνίου, που εισήχθη στο Νοσοκομείο των Χανίων, εκ νέου με συμπτώματα της ασθένειας Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...