214
O Χορστ Ζέεχοφερ με την Ανγκελα Μέρκελ. Θα της ζητήσει σκληρή γραμμή στο Προσφυγικό | REUTERS/Michaela Rehle

«Ανγκελα προς τα Δεξιά!» φωνάζουν οι Χριστιανοκοινωνιστές

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 08:33
O Χορστ Ζέεχοφερ με την Ανγκελα Μέρκελ. Θα της ζητήσει σκληρή γραμμή στο Προσφυγικό
|REUTERS/Michaela Rehle

«Ανγκελα προς τα Δεξιά!» φωνάζουν οι Χριστιανοκοινωνιστές

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 08:33

Aν οι Σοσιαλδημοκράτες ζουν οριακές καταστάσεις μετά την πανωλεθρία, στη γερμανική κεντροδεξιά επικρατεί σκεπτικισμός: πού οφείλεται η μείωση των ποσοστών του συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών;

Για τους αναλυτές είναι σαφές ότι  δεν ευθύνεται μόνο η κόπωση του εκλογικού σώματος απέναντι στο πρόσωπο της Ανγκελα Μέρκελ η οποία διεκδίκησε και κέρδισε μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία. Ευθύνονται οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν και τροφοδότησαν με αγανακτισμένους ψηφοφόρους του ακροδεξιό AfD.

«Είχαμε ένα πλήγμα στη δεξιά πλευρά», δήλωσε ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Zέεχοφερ την Κυριακή στο Μόναχο. Το CSU είναι ο παραδοσιακός και πιο συντηρητικός εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών στη Βαυαρία. Αυτή η πληγή, είπε ο Σέφερ, μπορεί να κλείσει «με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις».

Το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών άγγιξε με βάση τους υπολογισμούς της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας (BR) το 38,7 (από 49,3% το 2013) παρουσιάζοντας έτσι το δεύτερο χειρότερο αποτέλεσμα σε ομοσπονδιακές εκλογές. «Πρέπει να δομήσουμε μια πολιτική για τους συντηρητικούς-φιλελευθέρους στη Γερμανία, η οποία να γίνεται κατανοητή από τους ανθρώπους» δήλωσε ο Ζέεχοφερ στη Βαυαρική Ραδιοφωνία.

Το CSU δεν θα εξετάσει «λάθος συμβιβασμούς» κατά τις διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο. Βάση αποτελεί το «σχέδιο για τη Βαυαρία», στο οποίο το κόμμα είχε σχηματίσει τις αδόκιμες για το CDU θέσεις του -μεταξύ άλλων ένα ανώτατο όριο για την υποδοχή των προσφύγων στη Γερμανία. «Με τίποτα άλλο δεν μπορεί να επιστρέψει επικεφαλής κόμματος από το Βερολίνο» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...