290
Ανδρας στο Περού θρηνεί πάνω από τον τάφο αγαπημένου προσώπου που χάθηκε από τον κορονοϊό | REUTERS/Sebastian Castaneda

Ανεξέλεγκτος ο κορονοϊός στη Βραζιλία και το Περού

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 09:19
Ανδρας στο Περού θρηνεί πάνω από τον τάφο αγαπημένου προσώπου που χάθηκε από τον κορονοϊό
|REUTERS/Sebastian Castaneda

Ανεξέλεγκτος ο κορονοϊός στη Βραζιλία και το Περού

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 09:19

Μία από τις χειρότερες ημέρες από την έναρξη της πανδημίας ήταν η χθεσινή για τη Βραζιλία, την ώρα που και μικρότερες χώρες, όπως το Περού, έχουν να αντιμετωπίσουν πρωτοφανείς αριθμούς θανάτων, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη κατέγραψε 26.417 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, αριθμό άνευ προηγουμένου, και 1.156 θανάτους σε 24 ώρες.

Ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων πλησίασε τον χειρότερο που έχει καταγραφεί στη χώρα, που ήταν 1.188 νεκροί την 21η Μαΐου.

Στη χώρα των 210 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί συνολικά 438.238 περιστατικά μολύνσεων και 26.754 θάνατοι.

Η Βραζιλία νωρίτερα τον Μάιο πέρασε στη δεύτερη θέση σε όλο τον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, στο Περού ξεπεράστηκε την Πέμπτη το φράγμα των 4.000 θυμάτων, με 116 νέους θανάτους (συνολικά 4.099) εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες. Καταγράφηκαν ακόμη 5.874 νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, ένα νέο θλιβερό ρεκόρ την τρέχουσα εβδομάδα, μετά τα 5.772 κρούσματα που εντοπίζονταν την Τρίτη.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ξεπέρασε τους 141.000.

Το Περού είναι η χώρα όπου καταμετράται ο τρίτος υψηλότερος αριθμός θυμάτων της πανδημίας στην Κεντρική και Νότια Αμερική, πίσω μόνο από τη Βραζιλία και το Μεξικό, κράτη με πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς και πολύ πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα αποφάσισε τον Μάρτιο να επιβάλλει μέτρα περιορισμού σε όλη την επικράτεια, ιδίως την απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα και το κλείσιμο των συνόρων, χωρίς όμως να καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση. «Αν δεν είχαμε αποφασίσει να επιβάλλουμε καραντίνα θα είχαμε 83.000 νεκρούς σήμερα», υποστήριξε ο περουβιανός πρωθυπουργός Βισέντε Σεβάγιος, χωρίς να εξηγήσει πώς κατέληξε στον συγκεκριμένο αριθμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...