354
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ψηφίζει στον πρώτο γύρο | Intime

Ανδρουλάκης: Νέα εκλογική μάχη ο β’ γύρος – Ναι σε debate με Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2021, 20:36
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ψηφίζει στον πρώτο γύρο
|Intime

Ανδρουλάκης: Νέα εκλογική μάχη ο β’ γύρος – Ναι σε debate με Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2021, 20:36

Η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής δείχνει την τεράστια δυναμική που έχει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο «πρέπει να γίνει ένα κόμμα βάσης, με οργανώσεις και κοινωνικά δίκτυα», τόνισε ο νικητής του α΄ γύρου Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στο Open αναφέρθηκε στο στοίχημα του β΄ γύρου και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει.

Όπως τόνισε, το δικό του στοίχημα είναι «το πολιτικό μας πρόγραμμα να οικοδομήσει τις συμμαχίες με τους πολίτες. Ένα κόμμα δηλαδή που θα ενοποιήσει δυνάμεις. Απεδείχθη ότι η ρίζα του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ισχυρή στην κοινωνία».

Για την αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής είπε ότι πρόκειται «για μια νέα εκλογική μάχη, και η πολιτική είναι γεμάτη εκπλήξεις. Θα αγωνιστώ με πολιτικό πολιτισμό όπως τώρα και όπως φέρθηκα θεσμικά με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους, έτσι θα φερθώ και τώρα. Θα αγωνιστώ σαν να είναι μια νέα εκλογική μάχη, με στόχο να μη χαθεί η προίκα των 270.000 ψηφοφόρων και η παράταξη να βγει την επόμενη Δεύτερα ακόμα πιο ισχυρή».

Ο κ. Ανδρουλάκης, ερωτώμενος σχετικά, είπε ότι τάσσεται υπέρ ενός debate με τον Γιώργο Παπανδρέου. «Πρέπει να γίνει δημόσιος διάλογος με τα κριτήρια που είχαμε συμφωνήσει. Εύχομαι να συμφωνήσουμε στους όρους», είπε και κάλεσε «όλους του ψηφοφόρους να μου δώσουν την ευκαιρία να φτιάξω μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη και είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το σχήμα θα είναι νικηφόρο και στις επόμενες εκλογές. Η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και θα είναι ένα κόμμα βάσης και όχι βαρώνων», είπε.

Για τα οικονομικά βάρη του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι ο ίδιος δεν φέρει ευθύνες για όσα έγιναν στο παρελθόν, «όμως θα το αντιμετωπίσουμε το θέμα και θα ζητήσουμε ρύθμιση με τους δανειστές με βάση τις οικονομικές μας δυνατότητες».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι στο ΠΑΣΟΚ «δεν θα παίξουμε ρυθμιστικό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι αλλά πρωταγωνιστικό, με καθαρό πρόγραμμα απέναντι στη Δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά για τους ευάλωτους πολίτες. Τα άλλα δύο κόμματα δεν είναι γίγαντες απέναντι μας, κάνουν απλή διαχείριση. Εγώ δεν κρατάω ίσες αποστάσεις απέναντί τους, αφού είμαστε άλλα κόμματα. Η σοσιαλδημοκρατία αντεπιτίθεται σε όλη την Ευρώπη, δεν βλέπω λόγο να μην γίνει και στην Ελλάδα αυτό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...