347
| INTIMEnews

Ανδρουλάκης: «Ανάσα» τα μέτρα για το ρεύμα, αλλά δεν ξεκαθαρίζουν τι επιμερίζεται και ποιος στην αγορά

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 14:51
|INTIMEnews

Ανδρουλάκης: «Ανάσα» τα μέτρα για το ρεύμα, αλλά δεν ξεκαθαρίζουν τι επιμερίζεται και ποιος στην αγορά

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 14:51

Για τη διαδικασία αλλαγής του ονόματος του κόμματός του στις (εσωκομματκές) εκλογές της 8ης Μαΐου και τα κυβερνητικά μέτρα μείωσης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος μίλησε την Παρασκευή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του  Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα όταν θα έρθουν στη Βουλή, ο κ. Ανδρουλάκης αναγνώρισε πως  «είναι μία ανάσα» που δίνει την δυνατότητα να ελαφρυνθούν οι πολίτες, αλλά, όπως σημείωσε, δεν είναι μια ρύθμιση που ξεκαθαρίζει τι επιμερίζεται ο κάθε συντελεστής της αγοράς.

«Τα μέτρα δεν ξεκαθαρίζουν τι θα πληρώσουν αυτοί που κερδοσκοπούν τους τελευταίους μήνες, γι’ αυτό και αναμένουμε και τις ανακοινώσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και τα στοιχεία για τα υπερκέρδη των παραγώγων ενέργειας και πώς θα επιμεριστεί το κόστος», παρατήρησε και επανέλαβε την πρότασή του μπει πλαφόν στη λιανική τιμής της ενέργειας «από αύριο το πρωί – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- και όχι από τον Ιούλιο», για να μάθει ο καταναλωτής πως θα επιμεριστεί το κόστος μεταξύ καταναλωτή, κράτους και παραγωγών .

Η σχετική ανακοίνωση του Κινήματος για τα μέτρα ελάφρυνσης στο ρεύμα έχει αναλυτικά ως εξής:

Καθυστερημένα και χωρίς να προσδιορίζεται πως θα επιμεριστεί το κόστος σε όλους τους συντελεστές της αγοράς, η κυβέρνηση έρχεται στα λόγια μας ομολογώντας επί της ουσίας ότι η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, που συνεπώς ζητά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και απαξίωναν, είναι η ενδεδειγμένη ρυθμιστική παρέμβαση.

Όμως η δική μας πρόταση μπορεί να ισχύσει από αύριο το πρωί.

Ο κ. Μητσοτάκης παρατείνει την αγωνία και την αδικία για ακόμη μερικούς μήνες.

Τα επιδόματα δίνουν μια μικρή ανάσα αλλά δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα που έχει γιγαντωθεί από την ατολμία και την απραξία του όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οσον αφορά το ψηφοδέλτιο που παρουσιάστηκε σήμερα για την επιλογή του ονόματος του κόμματός του, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι επιλέχθηκαν δυο ονομασίες («Κίνημα Αλλαγής» και  «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», για να υπάρχει πλειοψηφία στη μια επιλογή και  καθαρή εντολή.

Οπως συμπλήρωσε, ο  ίδιος προτιμά το ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής, αλλά τα μέλη θα κληθούν την Κυριακή 8 Μαΐου να επιλέξουν το όνομα, τους συνέδρους για το συνέδριο στις 20 -22 Μαΐου και τους εκπροσώπους του κόμματος σε τοπικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...