369
|

Λήξη συναγερμού στο Κολλέγιο Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2023, 14:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/01/2023 15.00

Λήξη συναγερμού στο Κολλέγιο Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2023, 14:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/01/2023 15.00

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 14.00 στο Κολλέγιο Αθηνών στο Ψυχικό, μετά από καταγγελίες για εισβολή εξωσχολικών που έφεραν πάνω τους μαχαίρια.

Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις έρευνες ωστόσο που ακολούθησαν, δεν βρέθηκε κάτι ή κάποιος ύποπτος.

Οπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία έλαβε τρεις κλήσεις για εισβολή εξωσχολικών ατόμων με αιχμηρά αντικείμενα στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Αργότερα διευκρινίστηκε ότι οι κλήσεις είχαν γίνει από τον φρουρό στην πύλη του Ιδρύματος.

Σχετικές καταγγελίες έγιναν και από μαθητές του σχολείου, εκ των οποίων ένας, συνοδευόμενος από τη μητέρα του, φέρεται σύμφωνα με την ΕΡΤ, να έχει δώσει ήδη κατάθεση στην Ασφάλεια.

Σύμφωνα με άλλες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι εξωσχολικοί που μπήκαν στον χώρο του Κολλεγίου, αναζητούσαν συγκεκριμένο μαθητή της Γ’ Λυκείου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας. «Το σχολείο “σφραγίστηκε” προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίοι έλεγχοι από τη στιγμή που υπήρχε η πληροφορία και προκειμένου να μην τεθεί σε οποιοδήποτε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών μας», δήλωσε στο skai.gr ο διευθυντής του Κολλεγίου- Ακαδημαϊκός, Κώστας Συνολάκης. Μάλιστα, όπως τόνισε, δεν επετράπη η είσοδος ούτε σε γονείς που είχαν ραντεβού για να πάνε στο σχολείο.

Οι αστυνομικοί των ΟΠΚΕ που έφτασαν στο Κολλέγιο απέκλεισαν τις εισόδους-εξόδους του και προχώρησαν σε έρευνα στους χώρους εξωτερικά και εσωτερικά χωρίς ωστόσο -όπως προαναφέρθηκε- να βρουν κάποιον ύποπτο ή κάποιο μαχαίρι.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν επρόκειτο για πραγματικό γεγονος ή κάποια φάρσα.

Η επίσημη ενημέρωση του Κολλεγίου Αθηνών στους γονείς έχει αναλυτικά ως εξής:

Αγαπητοί γονείς,

«Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου.

Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του Campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...