282
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπέρνι Σάντερς χαιρετιούνται στο τελευταίο debate | Reuters

Αναβάλλεται για ένα μήνα το συνέδριο των Δημοκρατικών λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 13:34
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπέρνι Σάντερς χαιρετιούνται στο τελευταίο debate
|Reuters

Αναβάλλεται για ένα μήνα το συνέδριο των Δημοκρατικών λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 13:34

Το αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε την αναβολή για ένα μήνα του συνεδρίου του για την ανακήρυξη του υποψηφίου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, λόγω του κορονοϊού.

Το συνέδριο ήταν προγραμματισμένο για τον Ιούλιο και τώρα θα γίνει στις 17 Αυγούστου.

Στο συνέδριο του κόμματος στο Μιλγουόκι, οι Δημοκρατικοί θα επιλέξουν επισήμως τον υποψήφιο που θα τεθεί αντιμέτωπος του Ντόναλντ Τραμπ.

«Στο σημερινό κλίμα αβεβαιότητας που βιώνουμε, πιστεύουμε ότι η πιο έξυπνη προσέγγιση είναι να πάρουμε επιπλέον χρόνο για να παρακολουθήσουμε πώς εξελίσσεται αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο Τζο Σολμονίζ , επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών για το συνέδριο.

Το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων είναι προγραμματισμένο για μία εβδομάδα αργότερα, προς τα τέλη Αυγούστου, στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας να έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, η προεκλογική εκστρατεία έχει μετακινηθεί σε μεγάλο βαθμό στο Διαδίκτυο και πολλές πολιτείες έχουν αναβάλει τις εσωκομματικές ψηφοφορίες για την επιλογή του υποψηφίου του κόμματος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος και επικρατέστερος για το χρίσμα, Τζο Μπάιντεν, είχε ζητήσει και αυτός την αναβολή του συνεδρίου, μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε από το σπίτι του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, το βράδυ της Τετάρτης, στην εκπομπή The Tonight Show.

Οι επικεφαλής του Δημοκρατικού κόμματος πάντως, λένε ότι πήραν την απόφαση νωρίτερα.

Μοναδικός αντίπαλος του Μπάιντεν για το χρίσμα του κόμματος είναι ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς.

Οπως όμως, λένε οι ειδικοί, δεν είναι σίγουρο ότι είναι καλή ιδέα ένα συνέδριο το καλοκαίρι, το οποίο θα συγκεντρώσει 4.500 συνέδρους και δεκάδες χιλιάδες ακόμα ανθρώπους σε μία πόλη. Ενα μεγάλο μέρος των υποστηρικτών του Μπάιντεν ανήκουν στην τρίτη ηλικία, και είναι αμφίβολο κατά πόσον θα είναι ασφαλές να ταξιδέψουν ακόμα και τότε.

Το ίδιο βέβαια, ισχύει και για το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...