167
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας | Intime

Ανατροπή: Την Πέμπτη τελικά ο Δένδιας στην Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 18:49
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας
|Intime

Ανατροπή: Την Πέμπτη τελικά ο Δένδιας στην Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 18:49

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί τελικά την Πέμπτη 15 Απριλίου -και όχι αύριο Τετάρτη, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο- στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Λόγω της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν, όπου βέβαια θα συμμετέχουν οι αμερικανοί υπουργοί Αντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Οστιν, μετατίθεται η συνάντηση Δένδια και Τσαβούσογλου, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο υπουργών ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠ΅.

Αύριο Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει, από την Αθήνα, στη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ με θέμα το Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών των δύο υπουργών στην Αγκυρα, την Πέμπτη, θα εξεταστούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις, γύρω στις 19:00.

Ο κ. Δένδιας θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...