400
| INTIMEnews

Μόνο στρατιωτική η παρέλαση την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 09:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/10/2021 13:20
|INTIMEnews

Μόνο στρατιωτική η παρέλαση την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 09:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/10/2021 13:20

Μόνο στρατιωτική θα είναι τελικά η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικά κατάστασης στην πόλη –είναι χαρακτηριστικό ότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι στο 50%, ενώ οι ΜΕΘ Covid βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Την είδηση γνωστοποίησε αρχικά το Open, επικαλούμενο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία αποφάσισε η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου να περιλαμβάνει μόνο στρατιωτικά τμήματα και να περιοριστεί αυστηρά στα 60 λεπτά.

Οσον αφορά τους θεατές, θα πρέπει να φορούν μάσκες και να βρίσκονται εκατέρωθεν της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου, στην οποία θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Λίγες ώρες αργότερα, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη στις 27 Οκτωβρίου, παραπέποντας στη σχετική εγκύκλιο που είχε εκδοθεί στις 13 Οκτωβρίου. Μάλιστα εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση η οποία ανέφερε:

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έκανε λόγο –με κάπως προβληματική σύνταξη– μόνο για στρατιωτική παρέλαση:

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε αναφέρει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πως οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν με όλα τα προστατευτικά μέτρα που απαιτούνται.

«Είναι σημαντικό να μην γίνονται πισωγυρίσματα στην εικόνα που εκπέμπεται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία για την οποία ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος», τόνισε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι πως η οικονομία και η κοινωνία δεν μπορούν να ξανακλείσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...