1114
|

Σοκ από την κατάθεση της 12χρονης – «Δεν ασέλγησα εγώ στο κορίτσι», επιμένει ο ιερέας

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 12:57

Σοκ από την κατάθεση της 12χρονης – «Δεν ασέλγησα εγώ στο κορίτσι», επιμένει ο ιερέας

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 12:57

Από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων προσώπων αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στη Μάνη, με κατηγορούμενο έναν 57χρονο ιερέα – πατέρα έξι παιδιών που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως.

Ηδη η μητέρα της μικρής άλλαξε την αρχική της κατάθεση, όπου υπερασπιζόταν τον ιερέα, λέγοντας τώρα ότι πιστεύει μόνο το παιδί της.

«Δεν πίστευα από την αρχή γιατί ήταν ιερέας και του είχα εμπιστοσύνη, αλλά τώρα πιστεύω πως όντως έχει κάνει κακό στην κόρη μου, θέλω να τιμωρηθεί», δήλωσε η μητέρα του κοριτσιού, εξηγώντας γιατί άλλαξε την κατάθεσή της. «Η κόρη μου άρχισε να κλαίει και είπε “μαμά, ναι, αλήθεια είναι, με έχει πειράξει”. Η κόρη μου δεν μπορεί να τα βγάλει από το μυαλό της», πρόσθεσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Όταν δούλευα έξω, μπήκα μέσα στο σπίτι και είδα το κορίτσι γυμνό να φοράει τα κάτω ρούχα της και τον παπά να φοράει ένα σορτσάκι και να γελάει. Όμως δεν πέρασε από το μυαλό μου γιατί ο παπάς έκανε αυτό το πράγμα, νόμιζα ότι το κορίτσι είχε πάει να κάνει την ανάγκη της και την ρώτησα κιόλας, ενώ ο παπάς συνέχισε να γελάει. Του είχα τέτοια εμπιστοσύνη, τι να σας πω. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι μπορεί να κάνει κακό στο κορίτσι. Αλλά αφού το λέει το κορίτσι μου, είναι αλήθεια», επέμεινε.

«Εχει κοροϊδέψει (ο ιερέας) την κόρη μου έχει κάνει κακό τι να σας πω… Η κόρη μου ντυνόταν και αυτός γέλαγε, ήταν με σορτσάκια αλλά δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι έχει κάνει κακό στο κορίτσι του είχα εμπιστοσύνη γιατί ήταν ιερέας και ποτέ δεν πέρασε τέτοιο πράγμα από το μυαλό μου. Επαιρνε το κορίτσι έβγαινε βόλτα… Η κόρη μου ήταν μαζί μου με τον ιερέα ένα μήνα όχι που λένε τρία χρόνια όχι», δήλωσε η μητέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel.

Ιερώνυμος: Δεν μπορώ να σιωπήσω

Συγκλονισμένος από την αποκάλυψη της κακοποίησης του κοριτσιού, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε σε γραπτή του δήλωση:

«Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να αποτυπώσουν τον βαθύτατο πόνο μου ως κληρικού, αλλά και την οργή μου ως ανθρώπου για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη. Δεν χωρά στο νου και στην ψυχή μου ότι ένας άνθρωπος ταγμένος στη διακονία του Θεού προσβάλλει και προδίδει τον Θεό, βιαιοπραγώντας σε βάρος των δημιουργημάτων Του. Θα ευχόμουν όλα αυτά να μην ισχύουν.Η Δικαιοσύνη όμως θα κρίνει. Το ταχύτερο που αυτή η φρικτή υπόθεση διαλευκανθεί, το καλύτερο. Όμως τώρα, προσωπικά, δεν μπορώ να σιωπήσω. Ουδείς μπορεί. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μάνης, Χρυσόστομος, σε δήλωσή του  τόνισε πως έχουν ληφθεί τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα, θέτοντας σε αργία τον κατηγορούμενο για βιασμό ανηλίκου ιερέα σημειώνοντας , ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί εκκλησιαστική ποινική δίωξη σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Ο ιερέας κατηγορείται ότι βίαζε επί τρία χρόνια τη 12χρονη σε χωριό του δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Ο κατηγορούμενος, για το κακούργημα της παιδεραστίας, είναι χήρος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Τα τελευταία χρόνια συζούσε με μητέρα του ανήλικου κοριτσιού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το  Star Channel στο κεντρικό του δελτίο, η 12χρονη περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις στιγμές που ζούσε στα χέρια του 57χρονου αλλά και ενός ακόμη άνδρα, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει εξακριβωθεί (η μικρή φέρεται να είπε ότι ήταν ο ίδιος της ο παππούς!).

«Με πλησίασε ο ιερέας και ασέλγησε πάνω μου μέσα στο σπίτι με πολλαπλούς τρόπους. Η μαμά ήταν εκεί… Τα ίδια έκανε και ο δεύτερος άνδρας πριν από τον ιερέα», φέρεται να λέει στη κατάθεσή της το κορίτσι.

Η μάνα της ωστόσο αρνείται ότι την πείραξε ο παππούς της. «Εμένα μου είπε ότι επειδή την έχει την χτυπούσε ο πατέρας μου αλλά για να κάτσει φρόνιμα τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Μπορείς να ρωτήσεις όλη την Ελλάδα για τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου είναι ανάπηρος χρόνια με δύο πόδια δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα» δήλωσε στο Star η μητέρα.

Ηδη πάντως ο ρόλος της μάνας στην υπόθεση ελέγχεται, καθώς πέφτει σε αντιφάσεις για το αν και τι ήξερε, για τη σχέση της με τον ιερέα κ.α.

«Το ίδιο το παιδί κατονόμασε και τον βιολογικό του παππού ως τον άνθρωπο που ενδεχομένως το είχε παρενοχλήσει και μετά από οκτώ μήνες παιδοψυχιατρικών εξετάσεων υπήρξε μία υπόνοια ότι θα μπορούσε και κάποιος άλλος που θα μπορούσε να παρενοχλήσει το παιδί κι αυτός είναι ο ιερέας… Είναι ένα παιδί που έχει περάσει εξαιρετικά τραυματικές εμπειρίες… ο ίδιος είναι ιερέας και άνθρωπος του Θεού και μπορεί να υπομείνει και την πιο σκληρή δοκιμασία», δήλωσε από την πλευρά του στο  ίδιο τηλεοπτικό κανάλι ο δικηγόρος του 57χρονου ιερέα, Νίκος Ιωάννου.

Ο δικηγόρος εμφανίστηκε «έκπληκτος και σοκαρισμένος» για το γεγονός ότι η μητέρα του παιδιού άλλαξε την κατάθεσή της, κάτι που όπως είπε, έγινε «αφού είχε μιλήσει με την κόρη της και την κοινωνική λειτουργό», που, όπως η ίδια είπε, την έπεισαν ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί.

Απαντώντας, τέλος στο αν το παιδί «τα έβγαλε από το μυαλό της», αρκέστηκε να πει ότι «αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη, μετά από μία ορθή διαδικασία».

Ο προφυλακισθείς ιερέας αρνείται τα πάντα. «Δεν είμαι αυτός που ασέλγησε στο κορίτσι», επιμένει στην απολογία του. «Η μητέρα με παρακάλεσε να μείνει μαζί μου με το παιδί της για να ξεφύγει από μια τρώγλη στην οποία έμενε μέσα σε καθεστώς απόλυτης εξαθλίωσης και δέχθηκα να βοηθήσω. Λίγες ημέρες μετά η μητέρα της οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αδυνατούσα να τη μεγαλώσω και έτσι την οδήγησα στο Χαμόγελο του Παιδιού και ζήτησα από εισαγγελέα να τους δοθεί η επιμέλεια. Δεν την άγγιξα ποτέ. Της συμπεριφερόμουν σαν να ήταν δικό μου παιδί. Δεν ξέρω γιατί λέει ότι ασέλγησα πάνω της» ισχυρίστηκε στην απολογία του.

Ομοίως και η μεγαλύτερη κόρη του προσωρινά κρατουμένου ιερέα, σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του Open  υποστήριξε πως ήταν ο ίδιος ο πατέρας της μαζί με την αδελφή της, που πήγαν την 12χρονη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς η μητέρα της ανήλικης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και βρισκόταν σε νοσοκομείο.

«Ο ίδιος ο πατέρας μου πήγε το παιδί στο “Χαμόγελο του Παιδιού” μαζί με την αδελφή μου. Πώς είναι δυνατόν ο “βιαστής” να πήγε ο ίδιος το παιδί που υποτίθεται ότι κακοποίησε στο “Χαμόγελο του Παιδιού”;» διερωτήθηκε η μία από τις πέντε κόρες του κατηγορούμενου ιερέα, που όπως προαναφέρθηκε έχει συνολικά έξι παιδιά.

Οπως υποστηρίζει, όλες οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες από τη μητέρα της 12χρονης: «Είναι αθώος ο πατέρας μου και θα αποδειχθεί αυτό πολύ σύντομα. Γνωρίζω πολύ καλά τον πατέρα μου. Μεγάλωσε έξι παιδιά. Τα πέντε είναι κορίτσια. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος στα 57 του χρόνια να γύρισε και να έκανε αυτήν την πράξη από τη στιγμή που έχει μεγαλώσει τόσα κορίτσια. Πηγαίναμε φίλες στο σπίτι μας και να μην έχει δείξει κάτι», τόνισε στη δηλώσεις της στο Open.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...