231
Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης βεβήλωσαν εκατοντάδες χούλιγκαν | Intime

Αίσχος: Εισβολή εκατοντάδων οπαδών του Ολυμπιακού στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 20:12
Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης βεβήλωσαν εκατοντάδες χούλιγκαν
|Intime

Αίσχος: Εισβολή εκατοντάδων οπαδών του Ολυμπιακού στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 20:12

Εκατοντάδες οπαδοί του Ολυμπιακού, λίγο πριν τη «φιέστα» για την κατάκτηση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος από την ομάδα τους, επιχείρησαν να εισβάλουν το απόγευμα της Τετάρτης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, προκαλώντας παροδική αναστάτωση, αλλά κανένα πρόβλημα στα μνημεία.

Η απίθανη δικαιολογία τους ήταν ότι το ίδιο είχαν κάνει πριν από πέντε χρόνια οπαδοί του Παναθηναϊκού…

Το προσωπικό φύλαξης, που προπηλακίστηκε από τους οπαδούς, προσπάθησε να τους κρατήσει εκτός του χώρου, αλλά το πλήθος υπερτερούσε αριθμητικά. Τελικά, όπως σημειώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού, άνοιξαν πανό, παρέμειναν λίγη ώρα και το περιστατικό έληξε μέσα σε λίγα λεπτά.

Instagram
Instagram

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού ανέφερε:

«Σήμερα το απόγευμα, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν ξαφνικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αφού προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες. Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο αριθμός των οπαδών ήταν περίπου 500 άτομα. 

Το προσωπικό φύλαξης της Ακρόπολης αντέδρασε με ψυχραιμία. Κάλεσε την Αστυνομία και προσπάθησε να τους κρατήσει εκτός του χώρου, αλλά ο αριθμός των οπαδών ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανέβηκαν στον Βράχο, και αφού κράτησαν για λίγα λεπτά πανό της ομάδας τους, αποχώρησαν. Οπως φώναζαν, απαίτησαν να κάνουν ό,τι είχαν κάνει και οπαδοί του Παναθηναϊκού, σε αντίστοιχο περιστατικό στις 25 Ιουνίου 2016. Το συμβάν διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. 

Υπογραμμίζεται ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και καμία φθορά σε μνημείο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...