234
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Μπένιαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα το 2020 | Nikos Libertas / SOOC

Αναστασιάδης: «Παρακάλεσα τον Νετανιάχου για εμβόλια»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2021, 12:15
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Μπένιαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα το 2020
|Nikos Libertas / SOOC

Αναστασιάδης: «Παρακάλεσα τον Νετανιάχου για εμβόλια»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2021, 12:15

Απάντηση στην πληροφορία ότι η Κύπρος ήλθε σε επαφή με τις Αρχές του Ισραήλ για την προμήθεια διμερώς εμβολίων έδωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Οι απαντήσεις του κ. Αναστασιάδη στην εφημερίδα «Πολίτης», έρχονται σε μια περίοδο που έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη προβληματική εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το αν και πώς συγκεκριμένα κράτη-μέλη της ΕΕ επιχειρούν διμερείς συμφωνίες για επιπλέον προμήθεια εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε μόλις την Παρασκευή ότι κανένα κράτος-μέλος «δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται παράλληλα». Ωστόσο αυτό φαίνεται να τελεί υπό αμφισβήτηση στην πράξη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε:

«Έχω έρθει σε επαφή με τον κύριο Νετανιάχου και τον παρακάλεσα να εξετάσει το ενδεχόμενο προμήθειας μίας ποσότητας για την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα ερευνήσει τι δυνατότητες υπάρχουν από πλευράς του κράτους του Ισραήλ και εντός των ημερών θα έχουμε την απάντηση».

Σε ερώτηση αν κάτι τέτοιο μπορεί να έχει την έγκριση της ΕΕ, απάντησε: «Δεν είναι θέμα της ΕΕ. Η ουσία είναι τα οποιαδήποτε εμβόλια να είναι εγκεκριμένα από την ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί εμβόλια της Pfizer που έχουν εγκριθεί από την ΕΕ.

Επιπλέον, ο κ. Αναστασιάδης ερωτήθηκε αν υπάρχει κοινή γραμμή της ΕΕ για τους εμβολιασμούς και αν αυτό συνιστά διάσπασή της, για να επισημάνει: «Οχι. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι μια προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας ενόψει και της καθυστέρησης στην παραγωγή των εμβολίων να επισπεύσει τον εμβολιασμό».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...