170
Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναστασιάδης για Αγιά Σοφιά: Πρόκληση για το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 22:28
Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναστασιάδης για Αγιά Σοφιά: Πρόκληση για το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 22:28

ατά της τουρκικής απόφασης για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί τάσσεται και η Λευκωσία.

«Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είναι μία ακόμη πρόκληση για το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου και των διεθνών οργάνων που τον εκπροσωπούν. Συνιστά ιστορική εκτροπή και βεβήλωση ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς με ιδιαίτερη αξία για τους όπου γης χριστιανούς» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Η Κύπρος καταδικάζει έντονα τις τουρκικές ενέργειες για την Αγία Σοφία και καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις, σημείωσε, νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στο λογαριασμό του στο Twitter.

«Από την τουρκική εισβολή το 1974 και τη συνεπακόλουθη κατοχή μέρους του εδάφους της, η Κύπρος είναι οδυνηρά θύμα της ενορχηστρωμένης πολιτικής της Τουρκίας για καταστροφή και λεηλασία μνημείων θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς», αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης στην ανάρτησή του.

Προσθέτει ότι «η κλιμακούμενη, κατάφωρη παραβίαση των διεθνών της υποχρεώσεων εκδηλώνεται στην απόφασή της να αλλάξει τον προσδιορισμό της Αγίας Σοφίας, ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που αποτελεί καθολικό σύμβολο της Ορθόδοξης πίστης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...