350
Οι συσκευές CPAP χρησιμοποιούνται για την άπνοια του ύπνου | YouTube

Αναπνευστήρες της Mercedes κρατούν τους ασθενείς εκτός Εντατικής

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 17:51
Οι συσκευές CPAP χρησιμοποιούνται για την άπνοια του ύπνου
|YouTube

Αναπνευστήρες της Mercedes κρατούν τους ασθενείς εκτός Εντατικής

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 17:51

Μία συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης για άτομα που εκδηλώνουν βαριά συμπτώματα της Covid-19 δοκιμάζεται σε νοσοκομεία του Λονδίνου. Στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικά αναπνευστήρων και εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για τη συσκευή θετικής πίεσης (CPAP) που χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα κυρίως σε όσους έχουν υπνική άπνοια, αλλά και σε άτομα με πνευμονολογικά προβλήματα.

Η συνεχής θετική πίεση αέρα και οξυγόνου της CPAP δεν επιτρέπει στους αεραγωγούς να φράξουν τόσο συχνά, ανιχνεύοντας με ειδικούς αλγορίθμους το μοτίβο της αναπνοής και αντιδρώντας προληπτικά, αυξομειώνοντας την πίεση.

Οι συσκευές, όπως αναφέρει το BBC, έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και στην Ιταλία για να βοηθήσουν ασθενείς με νόσο Covid-19 και παρείχαν αέρα και οξυγόνο υπό πίεση στους πνεύμονες των ασθενών, βοηθώντας τους να αναπνεύσουν χωρίς να χρειάζεται να μπουν στον αναπνευστήρα και την Εντατική.

Σύμφωνα με αναφορές από την Ιταλία, περίπου το 50% των ασθενών στους οποίους έχει δοθεί CPAP απέφυγαν την ανάγκη για επεμβατική μηχανική αναπνευστική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου και στη Βρετανία χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια οι συγκεκριμένες συσκευές, όμως δεν υπάρχει επάρκεια για να καλύψει την αγορά, αν τελικά αποδειχθεί ότι έχουν θετικά αποτελέσματα σε άτομα με κορονοϊό.

Ηδη 100 από τα μηχανήματα έχουν παραδοθεί στο University College London Hospital (UCLH) για δοκιμές, προτού παρουσιαστούν σε άλλα νοσοκομεία.

Η συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης της Mercedes έχει υποστεί τροποποιήσεις για να μπορεί να παραχθεί ταχύτερα. Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζομένους στην υγεία από τη χρήση των CPAP, καθώς μολυσμένα σταγονίδια μπορεί να διαφύγουν από το μηχάνημα, η καθηγήτρια Ρεμπέκα Σίπλεϊ, διευθύντρια του Ινστιτούτου Ιατρικής Μηχανικής του UCL, δήλωσε στο BBC πώς «ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός αν οι εργαζόμενοι φορούν τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό».

«Η Mercedes μπορεί να κατασκευάσει 1.000 την ημέρα μέσα σε μία εβδομάδα και αν τα τεστ πάνε καλά, οι συσκευές  μπορούν να βρίσκονται στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέχρι τα τέλη αυτής της εβδομάδας», είπε η Σίπλεϊ στο ραδιόφωνο του BBC.

Η Βρετανία είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι παρήγγειλε 10.000 αναπνευστήρες σε μια κοινοπραξία εταιριών που περιλαμβάνει τις Ford, Airbus και Rolls-Royce στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...