436
| ΙΝΤΙΜΕnews

Aνάληψη ευθύνης για το χτύπημα στοv Real Group

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2022, 10:30
|ΙΝΤΙΜΕnews

Aνάληψη ευθύνης για το χτύπημα στοv Real Group

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2022, 10:30

«Χιλιάδες Ηλιοι της Νύχτας». Ετσι αυποαποκαλούνται οι αντιεξουσιαστές που ανέλαβαν την Τετάρτη  την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στον Real Group, που κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή στην ηχολήπτρια βάρδιας, την περασμένη Τετάρτη 13 Ιουλίου.

Οπως μεταξύ άλλων αναφέρεται σε μακροσκελή ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της οργάνωσης «κουβαλήσαμε τον εμπρηστικό μηχανισμό για την επίθεσή μας στη Real σαν να κουβαλάμε τα λείψανα των νεκρών του κοινωνικού πολέμου. Δύο χρόνια ακριβώς μετά τον θάνατο-κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου κάναμε αυτήν την ενέργεια και το πνεύμα του Βασίλη ήταν μέσα μας να μας χαμογελάει».

«Αφιερώνουν» επίσης το χτύπημα στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη που από τις 23/05 διεκδικεί την αποφυλάκισή του, μιας και όπως αναφέρουν, «πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του με βάση τους ίδιους τους νόμους του αστικού κράτους».

«Τα ξημερώματα στις 13/07 αφήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό μικρής ισχύος» -όπως διευκρινίζουν – στο ισόγειο του κτιρίου του Real στο  Μαρούσι.

«Μετά την εξωτερική καταστροφή της πόρτας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πάνω μέρος του κτιρίου μέσω του αγωγού με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή των εγκαταστάσεων των Real News και Real Fm, όπως επίσης και μιας ναυτιλιακής εταιρείας που βρισκόταν στο ίδιο κτίριο. Η δράση μας ήταν σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη (ή μη) ζωή όπως περαστικού, κατοίκου, ζώου ή εργαζόμενου/εργαζόμενης, όπως και έγινε», υποστηρίζουν οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης, ζητώντας μάλιστα με περίσσιο θράσος συγγνώμη «για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία (!) της εργαζόμενης ηχολήπτριας του κτιρίου λόγω -όπως καταγγέλλουν- της δολοφονικής αμέλειας των αφεντικών της να μην προνοήσουν για εύκολες διαφυγές του κτιρίου επαρκώς».

«Θα ζητήσουμε ένα δημόσιο συγγνώμη από την ίδια αποκλειστικά, λέγοντας απολογιστικά δημόσια και ταπεινά ότι σκοπός μας ήταν να γίνει μια συμβολική επίθεση. Ετσι κι αλλιώς εμείς γνωρίζαμε τις προδιαγραφές της δράσης μας και ότι αυτό δεν θα έβαζε σε ρίσκο κάποιον αθώο άνθρωπο σε ένα τσιμεντένιο κτήριο μπροστά από τη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι», επιμένουν στην ανάρτησή τους, όπου μεταξύ άλλων κάνουν αναφορά και στον πόλεμο της Ουκρανίας και την αρωγή της Αθήνας στο Κίεβο, τα όπλα και το στρατιωτικό υλικό που εστάλησαν στην Ουκρανία «για να σφαγιαστεί κόσμος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Από το μακροσκελές κείμενο των αντιεξουσιαστών δεν λείπει η επίθεση στον ιδιοκτήτη του Real Nίκο Χατζηνικολάου, ενώ απαντούν και στις ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων όπου γινόταν λόγος για επίθεση στην ελευθερία του Τύπου.

«Προς ενημέρωση οποιουδήποτε/οποιασδήποτε θέλει να το ψάξει στοιχειωδώς, η ελευθερία του Τύπου στη χώρα ήταν από τις χειρότερες παγκοσμίως τόσο επί ΣΥΡΙΖΑ όσο και επί ΝΔ βάσει στοιχείων για την καθοδήγηση του Τύπου από κόμματα της κυβέρνησης και τα αντίστοιχα επιχειρηματικά λόμπι που συνεργάζονται», σημειώνουν στη σχετική αναφορά τους.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...