332
Το κτίριο του ΣΚΑΙ μετά την επίθεση | Frangiskos Samsas / SOOC

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2019, 23:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/01/2019 16:13
Το κτίριο του ΣΚΑΙ μετά την επίθεση
|Frangiskos Samsas / SOOC

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2019, 23:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/01/2019 16:13

Η ομάδα Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, στο Φάληρο, τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκαναν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ομολογεί: «Ξημερώματα Δευτέρας 17/12 τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος έξω από τις εγκαταστάσεις που συστεγάζονται ο ΣΚΑΪ και η Καθημερινή».

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι τρομοκράτες: «Γνωρίζουμε πολύ καλά πως γύρω από την ενέργειά μας αυτή θα αναπτυχθεί μια χυδαία παραφιλολογία, θα μας κατηγορήσουν πως θέλουμε να φιμώσουμε την ελευθερία της έκφρασης και του τύπου, να τρομοκρατήσουμε τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πούμε πως καμιά ελευθερία του τύπου δεν υφίσταται από τότε που τα ΜΜΕ έγιναν όργανα σκοτεινών επιχειρηματικών συμφερόντων, μέσα που αντικαθιστούν την «ενημέρωση» με τη διαπλοκή και εξυπηρέτηση οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Τα ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε proxys επιχειρηματικών συμφερόντων μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών».

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών υποστηρίζει ότι «από τη στιγμή της ίδρυσής τους οι ιδιωτικές μιντιακές επιχειρήσεις υπήρξαν εστίες αναπαραγωγής του κυρίαρχου ακροδεξιού, ξενοφοβικού και νεοφιλελεύθερου λόγου, και ως εκ τούτου δίκαιοι δέκτες της κοινωνικής αντιβίας».

Επικρίνουν όσους «τόλμησαν να μιλήσουν ακόμα και για «τυφλή βία»» υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο «για μια ενέργεια πλήρως σχεδιασμένη και με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ώστε να μην υπάρξει ο οποιοσδήποτε τραυματισμός».

Οι τρομοκράτες ισχυρίζονται μάλιστα ότι έχουν «τη λαϊκή επιδοκιμασία» για την ενέργειά τους.

Χαρακτηρίζει «εμπροστοφυλακή» τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή, στοχοποιούν δημοσιογράφους που εργάζονται ή εργάστηκαν στον ΣΚΑΪ, ενώ στρέφεται κατά του Γιάννη Αλαφούζου προσωπικά και εκτός των άλλων κάνει κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

«Ο ΣΚΑΪ και τα υπόλοιπα αστικά ΜΜΕ ως καλοί λακέδες ας μείνουν με τα λόγια συμπάθειας των αφεντικών τους. Τα αξίζουν. Εμείς από την πλευρά μας στεκόμαστε στη λαϊκή επιδοκιμασία της ενέργειάς μας, χωρίς όμως να αποζητάμε τη θεαματικοποίηση της δράσης μας. Δε θέλουμε χειροκροτητές των ενεργειών μας, θέλουμε ένα λαό αφυπνισμένο, δραστήριο, να κατεβαίνει στο δρόμο διεκδικώντας τα δικαιώματά του, να παλεύει, να απεργεί, να στέκεται απείθαρχος μπροστά στους δημίους του» καταλήγει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.