397
Μας παρεξηγήσατε, λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν τα δίνουμε όλα ! | INTIMEnews

Ανακοίνωση – τραγέλαφος από Τσακαλώτο: Ε, δεν τα πουλάμε και όλα!

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2018, 18:08
Μας παρεξηγήσατε, λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν τα δίνουμε όλα !
|INTIMEnews

Ανακοίνωση – τραγέλαφος από Τσακαλώτο: Ε, δεν τα πουλάμε και όλα!

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2018, 18:08

Μετά το σάλο για το τι τελικά βγαίνει σε πώληση από το ελληνικό Δημόσιο μέσω της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) , το  υπουργείο Οικονομικών προέβη σε διευκρινιστική ανακοίνωση που μάλλον γέλιο προκαλεί παρά επιτυγχάνει τον σκοπό της (να αμβλύνει δηλ, τις αντιδράσεις για το μεγάλο ξεπούλημα που ετοιμάζεται και τα λάθη εκ παραδρομής που περιελάμβανε η αρχική λίστα των υπό μεταβίβαση ακινήτων).

Το ευτύχημα λοιπόν είναι ότι  όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, αιγιαλοί, παραλίες, θάλασσες, δάση, αρχαία, μουσεία, δημόσια στάδια, σχολεία, πανεπιστήμια, στρατόπεδα και αεροδρομία, φαίνεται να τη γλιτώνουν!

Σε δηλώσεις της προ ημερών, η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη είχε υπογραμμίσει ότι ειδικά για τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας το υπουργείο Πολιτισμού όφιλε να προνοήσει για την εξαίρεσή τους είτε με νομοθετική διάταξη είτε με διοικητική πράξη. Δεν το έκανε, όμως, προφανώς λόγω αδιαφορίας, και κατά συνέπεια, σημείωσε η πρώην υπουργός, μνημεία που δεν συμπίπτουν με την έννοια των αρχαιολογικών χώρων, μουσεία και ποιος ξέρει ποια άλλα ακίνητα του υπουργείου Πολιτισμού, δεν εξαιρούνται ούτε από τη μεταβίβαση ούτε από τη διαχείριση.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ένιωσε την ανάγκη να προβεί σε διευκρινιστική ανακοίνωση με την οποία διαβεβαίωνε ότι  από τη μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ εξαιρούνται όλα τα ακίνητα που εμπίπτουν στις διατάξεις του αρ. 196 παρ.4 του ν.4389/2016, και πιο συγκεκριμένα:

· Ακίνητα εκτός συναλλαγής και κοινόχρηστα όπως αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοποι, περιοχές Ramsar, περιοχές Natura, αμιγώς δασικές εκτάσεις, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ.

· Επίσης όλα όσα είναι προορισμένα για την εξυπηρέτηση δημόσιων, δημοτικών, κοινοτικών ή θρησκευτικών σκοπών. Ενδεικτικά: αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μνημεία, μουσεία, νοσοκομεία, δημόσια στάδια, πανεπιστήμια, σχολεία, γυμναστήρια, κολυμβητήρια κ.λπ., στρατόπεδα, αεροδρόμια, ναύσταθμοι κ.λπ., κτίρια, γήπεδα, αποθηκευτικοί χώροι, πάρκινγκ κ.λπ. τα οποία χρειάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες για την διεξαγωγή του έργου τους.

· Και όσα είναι υπό προστατευόμενη διακατοχή ή προστατεύονται από τις κείμενες διατάξεις.

Σημειώνεται εξάλλου ότι στην Υπουργική Απόφαση ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 /19.6.2018 ορίζεται η  έναρξη της διαδικασίας ελέγχου από το υπουργείο Οικονομικών, η οποία, μόλις ολοκληρωθεί, θα καταλήξει στον τελικό καθορισμό των ακινήτων εκείνων που μόνο αυτά, σύμφωνα με τον νόμο, δύνανται να μεταβιβαστούν με μεταγραφή στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.).

Συμπερασματικά, καταλήγει η ανακοίνωση, προκύπτει ότι η μεταβίβαση δεν έχει επέλθει μέχρι σήμερα, ούτε θα επέλθει αν κατά τη διαδικασία ελέγχου των εξαιρετέων ακινήτων προκύψει νομικό κώλυμα.

«Στο βαθμό αυτό», σημειώνεται με νόημα για τα δημοσιεύματα που προηγήθηκαν,  «οτιδήποτε άλλο διακινείται ή υπονοείται είναι τουλάχιστον αβάσιμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...