234
Η κόκκινη σκορπίνα περπατάει στον πυθμένα χρησιμοποιώντας τα πτερύγια της | Schmidt Ocean Institute

Ανακαλύφθηκε σκορπίνα που κάνει… περιπάτους στον βυθό

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 19:48
Η κόκκινη σκορπίνα περπατάει στον πυθμένα χρησιμοποιώντας τα πτερύγια της
|Schmidt Ocean Institute

Ανακαλύφθηκε σκορπίνα που κάνει… περιπάτους στον βυθό

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 19:48

Ερευνητική ομάδα που αποτελούνταν από επιστήμονες του αμερικανικού Ινστιτούτου Ωκεανού Schmidt και του Πανεπιστημίου James Cook στην Αυστραλία εξερεύνησε πολλές περιοχές του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου στην Αυστραλία. Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα υποβρύχιο drone που μπορεί να συλλέγει δείγματα σε βάθη περίπου δύο χλμ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, να κάνει χαρτογράφηση και φυσικά να καταγράφει εικόνες των περιοχών που εξερευνά.

Στις εικόνες που μετέδιδε το drone οι ερευνητές εντόπισαν ένα είδος κόκκινης σκορπίνας (rhinopias agroliba) να μην κολυμπά αλλά να κινείται με άνεση στον πυθμένα. «Ήταν πολύ περίεργη εικόνα, το ψάρι είχε μια υπέροχη ερυθρή απόχρωση και περπατούσε χρησιμοποιώντας τα θωρακικά του πτερύγια» αναφέρει ο Ρόμπιν Μπίμαν, του Πανεπιστημίου James Cook μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Το συγκεκριμένο είδος σκορπίνας είναι σπάνιο και η κοντινότερη στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο περιοχή που έχουν εντοπιστεί μέλη του είναι η Χαβάη. «Η απόσταση αυτή είναι πολύ μεγάλη και μας δείχνει το πώς διάφορα ζώα έχουν εξαπλωθεί σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και ποια οικοσυστήματα προτιμούν» αναφέρει ο Μπίμαν.

Εκτός από την σκορπίνα οι ερευνητές έκαναν και πολλές άλλες ανακαλύψεις μια εκ των οποίων είναι ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος κοραλλιών τα οποία ονομάστηκαν μαύρα κοράλλια. «Όταν τα κοράλλια αυτά πεθαίνουν ο σκελετός τους παίρνει μια πολύ όμορφη μαύρη απόχρωση και σε διάφορες περιοχές του πλανήτη όσοι έρχονται σε επαφή με αυτά τα θεωρούν ως ένα είδος κοσμήματος» λέει Μπίμαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...